Іспанія нагородить кращих шеф-кухарів

Вісім кухарів, у тому числі п’ять з Іспанії, будуть нагороджені як найкращі шеф-кухарі «Атлантичної арки» в рамках однойменного фестивалю, який пройде в Хіхоні (Астурія) наприкінці липня.

Так, нагороди «Смаки Атлантичної арки», яка вручається кращим кухарям на Атлантичному узбережжі Європи, удостояться баск Андоні Луїс Адуріс, галісієць Хав’єр Ольерос, кантабрієць Ігнасіо Солана, астурійці Ісаак Лойя і Естер Мансано, а також ірландець Олівер Данн, француз Олександр Бускет і португалець Вітор Матос.

Нагородження, яке є частиною плану з розвитку гастрономічного туризму, пройде на центральній площі (Plaza Mayor) Хіхона 28 і 29 липня.

Крім почесного звання кухарі отримають премію в 1500 євро. Потім «кращі з кращих» влаштують «кулінарне шоу» на сцені Plaza Mayor, яке транслюватиметься в прямому ефірі телебачення.

Як повідомили представники Астурії, приймаючою стороною на святі виступлять Ісаак Лойал з ресторану Balneario de Salinas і Естер Мансано з La Salgar.

Журі конкурсу «Смаки Атлантичної арки» складуть: співробітник El Mundo і The Economist Хав’єр Агуле; кулінарний експерт газети Abc і автор блогу «Salsa de Chiles» Карлос Марібона; кулінарний експерт і колекціонер корисних гідів Мішлен Хуан Антоніо Дуйос; кулінарний критик El País Хосе Карлос Капель; директор з туризму Хіхона Ана Бранья і журналіст і директор компанії Gustatio Девід Фернандес-Прада.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.