Віза до Норвегії

Для  всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд до Норвегії візовий. Норвезька віза є шенгенською, тобто вона дозволяє її володареві знаходитися не тільки на території Норвегії, але також в будь-якій з 15 країн-членів Шенгенського простору (Австрії, Греції, Ісландії, Португалії, Італії, Іспанії, Голландії, Бельгії, Люксембургу, Данії, Франції, Фінляндії, Швеції, Німеччини ), а також проїжджати деякі країни транзитом без візи (наприклад, Польщу, Словенію і т.д.).

Типи Норвезьких віз.

Норвезькі візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Норвегії: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D)

Найбільш поширені норвезькі візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Норвегії.

Норвезькі візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Іноземцям та громадянам, які  раніше мали інше громадянство, візи видаються після додаткової перевірки.

Візи в Норвегію оформляються в Консульському відділі Королівського Посольства Норвегії.

Термін оформлення візи в Посольстві: не менше 5 робочих днів.

Необхідні документи для оформлення візи до Норвегії:

1. Закордонний паспорт, що діє не менше 3-х місяців з дня закінчення поїздки;

2. 2 фото 3х4 або 4 × 6;

3. Анкета в 2-х примірниках;

4. Ксерокопія всіх заповнених сторінок  паспорта;

5. Довідка з місця роботи на фірмовому бланку з вказівкою посади, зарплати.

Необхідні документи для дітей до 18 років:

1. 2 фото 3х4;

2. Копія свідоцтва про народження;

3. Довідка з місця навчання;

4. Копія довіреності від другого (або обох) батьків, оформленої на країни Шенгену, із зазначенням термінів поїздки.

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У НОРВЕГІЮ

   Для туристичної поїздки обов’язково пред’явити підтвердження з Норвегії про оплату готелю, зворотні квитки і в деяких випадках страховку виїжджаючого за кордон. Всі, хто їде до Норвегії, повинні мати при собі для пред’явлення на норвезькому кордоні копію запрошення. Необхідні документи: закордонний паспорт (термін дії повинен бути не менше 3 місяців після закінчення передбачуваної поїздки, наявність підпису власника в закордонному паспорті обов’язково); 2 фотографії 3 × 4 або 4 × 6; анкетні дані; ксерокопія сторінок внутрішнього паспорта (1-а сторінка, реєстрація / прописка); довідка з навчання для студентів; довідка з місця роботи на фірмовому бланку підприємства з зазначенням річного доходу і посади туриста, з підтвердженням відпустки / канікул на період поїздки; запрошення (туристичне, приватне або службове). Для дітей молодше 14 років необхідно надати: ксерокопію свідоцтва про народження. Для дітей: старше 14 років обов’язково ксерокопія всіх сторінок внутрішнього паспорта. Якщо дитина до 14 років виїжджає з одним з батьків, іншими родичами або супроводжуючими особами, необхідно нотаріально завірений дозвіл від батька (батьків) на виїзд дитини в дану країну. Довіреність повинна містити фрази: дозволяється поїздка до Норвегії і інші країни Шенгенської Угоди, дозволяється приймати будь-які рішення, пов’язані з перебуванням дитини за кордоном. Самотні жінки, які виїжджають з дітьми, повинні надати ксерокопію посвідчення матері-одиночки або оригінал довідки з міліції про те, що з батьком дитини відношення не підтримуються і його місцезнаходження невідоме; вдови (вдівці) повинні надати копію свідоцтва про смерть чоловіка (дружини). Термін оформлення  громадян інших країн, а також для громадян РФ, що проживають в регіонах з нестабільною обстановкою, оформлення займає від 1-го до 3 місяців. Вартість близько 40 євро

Митниця:

Ввезення і вивіз іноземної валюти не обмежений. Ввезення національної валюти обмежується сумою в 25 тис. крон. Ввезення більших сум необхідно супроводжувати заповненням спеціальної митної декларації. У відношенні дорожніх чеків обмежень немає. Безмитно ввозяться до 2 л. пива, до 1 л. міцних спиртних напоїв (до 60%), до 1 л. вина (до 22%) або до 2 л. вина, якщо міцні алкогольні напої не ввозяться, а також до 200 штук сигарет або 250 гр. тютюну (за умови досягнення  особою віку 18 років), предметів і речей домашнього ужитку – в межах особистих потреб, продуктів харчування – до 10 кг., автомобільного бензину – не більше 200 л. (В т. ч. не більше 10 л. В каністрі). Загальна вартість предметів, що ввозяться і продуктів не повинна перевищувати 5 тис. крон. Ввезення міцних спиртних напоїв дозволяється тільки особам, які досягли 20 років, пива та вина – досягли 18 років. Ввезення ліків для особистого використання можливий тільки за наявності письмового дозволу (рецепту) лікаря. Заборонений транзит зброї, наркотиків, деяких медикаментів без відповідних дозволів митних органів та рецептурного супроводу, а також ввезення сирого м’яса, свіжих овочів і молочних продуктів. Заборонений вивіз охоронюваних видів тварин і птахів, предметів, що мають художню, культурну та історичну цінність. Порушення митних правил веде до анулювання візи і забороні на в’їзд в країну на досить тривалий термін.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу