Віза в Румунію

Термін підготовки документів та оформлення туристичної візи в Румунію – 7 робочих днів. Остаточне рішення про видачу візи в Румунію приймається виключно співробітниками посольства.

Посольство Румунії залишає за собою право вимагати надання додаткових документів, не передбачених в стандартному переліку.

Для  всіх країн СНД, а також інших в’їзд до Румунії візовий.

Якщо дитина у віці до 18 років виїжджає за кордон в поїздку з одним з батьків і в його паспорті є запис про дитину, то нотаріально завіреної згоди іншого з батьків не потрібно.

Якщо дитина має свій власний закордонний паспорт і виїжджає з одним з батьків, то записи про дитину в закордонному паспорті іншого з батьків не потрібно, але в цьому випадку необхідно мати з собою свідоцтво про народження, а нотаріально завіреної згоди іншого з батьків на кордоні не потрібно.

Якщо дитина їде з яким-небудь родичем, знайомим або в туристичній групі одна, то нотаріально завірена згода вимагається від обох батьків (законних представників: вітчима, мачухи, опікунів).

Якщо місцезнаходження одного з батьків не встановлено або він тривалий час відсутній (тривале відрядження, важко хворий і т.д), то бажано мати довідку відповідного закладу, який підтверджує цей факт.

При розлученні батьків можна пред’являти на кордоні свідоцтво про розлучення і рішення суду про залишення дитини у того з батьків, хто оформив нотаріально завірену згоду на турпоїздку цієї дитини.

Якщо дитині вже виповнилося 6 років і вона вписаний в закордонний паспорт батьків, обов’язково необхідно вклеїти фотографію дитини в установі, що видала закордонний паспорт.

Термін підготовки документів та оформлення туристичної візи в Румунію 7-10 днів.

Необхідні документи для оформлення візи в Румунію:

1. Закордонний паспорт, дійсний протягом 3-х місяців з моменту завершення поїздки

2. Ксерокопія 1-ї сторінки закордонного паспорта

3. 1 кольорова фотографія розміром 3,5 х 4,5

4. Ваучер від приймаючої сторони в Румунії

5. Візова анкета

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У РУМУНІЮ

    Необхідні документи: закордонний паспорт (дійсний не менше 6 місяців після повернення і хоча б з однією чистою сторінкою), 2 кольорових фото 3,5 × 4,5 см, копія першої сторінки закордонного паспорта, анкета, копія всіх сторінок внутрішнього паспорта, довідка з місця роботи (на фірмовому бланку підприємства з зазначенням посади і розміру заробітної плати), ваучер (надає туроператор). Пенсіонерам додатково до основного пакету документів необхідно надати копію пенсійного посвідчення і спонсорський лист. Студентам і школярам теж знадобиться спонсорський лист, плюс довідка з навчального закладу та копія свідоцтва про народження. Неповнолітні туристи до 18 років, що виїжджають у супроводі батьків (опікунів, усиновителів) повинні мати при собі документ, що підтверджує спорідненість з батьками (свідоцтво про народження, про опіку, свідоцтво про шлюб та інші документи). Для самотніх батьків, що виїжджають з дітьми: нотаріально завірена довіреність на вивезення дитини або копія довідки матері-одиначки, або довідка з міліції про неможливість встановлення місцезнаходження батька, або свідоцтво про смерть і т. д. Консульський збір – 40 USD, термін оформлення візи – близько 7 робочих днів. Дозволений транзит через територію країни на термін не більше трьох діб. Термін перебування з туристичним ваучером – до одного місяця.

Митниця:

Дозволено безмитне ввезення предметів і речей для особистих потреб, необхідних на період перебування в країні. Також дозволено безмитно ввозити фото-, аудіо-та відеотехніку (по одному предмету кожного найменування), до 4 л вина, до літра міцних спиртних напоїв, до 200 сигарет або до 200 г інших тютюнових виробів, до 200 г кави або какао для особистого вживання . Заборонено ввіз і вивіз вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин, наркотиків, радіоактивних, психотропних і токсичних речовин, порнографії, не консервованого м’яса і молочних продуктів. При перетині кордону у туристів можуть зажадати підтвердити наявність достатніх фінансових коштів для забезпечення поїздки (з розрахунку 50 EUR в добу на людину, але не менше 500 EUR).



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x