Віза в Румунію

Термін підготовки документів та оформлення туристичної візи в Румунію – 7 робочих днів. Остаточне рішення про видачу візи в Румунію приймається виключно співробітниками посольства.

Посольство Румунії залишає за собою право вимагати надання додаткових документів, не передбачених в стандартному переліку.

Для  всіх країн СНД, а також інших в’їзд до Румунії візовий.

Якщо дитина у віці до 18 років виїжджає за кордон в поїздку з одним з батьків і в його паспорті є запис про дитину, то нотаріально завіреної згоди іншого з батьків не потрібно.

Якщо дитина має свій власний закордонний паспорт і виїжджає з одним з батьків, то записи про дитину в закордонному паспорті іншого з батьків не потрібно, але в цьому випадку необхідно мати з собою свідоцтво про народження, а нотаріально завіреної згоди іншого з батьків на кордоні не потрібно.

Якщо дитина їде з яким-небудь родичем, знайомим або в туристичній групі одна, то нотаріально завірена згода вимагається від обох батьків (законних представників: вітчима, мачухи, опікунів).

Якщо місцезнаходження одного з батьків не встановлено або він тривалий час відсутній (тривале відрядження, важко хворий і т.д), то бажано мати довідку відповідного закладу, який підтверджує цей факт.

При розлученні батьків можна пред’являти на кордоні свідоцтво про розлучення і рішення суду про залишення дитини у того з батьків, хто оформив нотаріально завірену згоду на турпоїздку цієї дитини.

Якщо дитині вже виповнилося 6 років і вона вписаний в закордонний паспорт батьків, обов’язково необхідно вклеїти фотографію дитини в установі, що видала закордонний паспорт.

Термін підготовки документів та оформлення туристичної візи в Румунію 7-10 днів.

Необхідні документи для оформлення візи в Румунію:

1. Закордонний паспорт, дійсний протягом 3-х місяців з моменту завершення поїздки

2. Ксерокопія 1-ї сторінки закордонного паспорта

3. 1 кольорова фотографія розміром 3,5 х 4,5

4. Ваучер від приймаючої сторони в Румунії

5. Візова анкета

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У РУМУНІЮ

    Необхідні документи: закордонний паспорт (дійсний не менше 6 місяців після повернення і хоча б з однією чистою сторінкою), 2 кольорових фото 3,5 × 4,5 см, копія першої сторінки закордонного паспорта, анкета, копія всіх сторінок внутрішнього паспорта, довідка з місця роботи (на фірмовому бланку підприємства з зазначенням посади і розміру заробітної плати), ваучер (надає туроператор). Пенсіонерам додатково до основного пакету документів необхідно надати копію пенсійного посвідчення і спонсорський лист. Студентам і школярам теж знадобиться спонсорський лист, плюс довідка з навчального закладу та копія свідоцтва про народження. Неповнолітні туристи до 18 років, що виїжджають у супроводі батьків (опікунів, усиновителів) повинні мати при собі документ, що підтверджує спорідненість з батьками (свідоцтво про народження, про опіку, свідоцтво про шлюб та інші документи). Для самотніх батьків, що виїжджають з дітьми: нотаріально завірена довіреність на вивезення дитини або копія довідки матері-одиначки, або довідка з міліції про неможливість встановлення місцезнаходження батька, або свідоцтво про смерть і т. д. Консульський збір – 40 USD, термін оформлення візи – близько 7 робочих днів. Дозволений транзит через територію країни на термін не більше трьох діб. Термін перебування з туристичним ваучером – до одного місяця.

Митниця:

Дозволено безмитне ввезення предметів і речей для особистих потреб, необхідних на період перебування в країні. Також дозволено безмитно ввозити фото-, аудіо-та відеотехніку (по одному предмету кожного найменування), до 4 л вина, до літра міцних спиртних напоїв, до 200 сигарет або до 200 г інших тютюнових виробів, до 200 г кави або какао для особистого вживання . Заборонено ввіз і вивіз вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин, наркотиків, радіоактивних, психотропних і токсичних речовин, порнографії, не консервованого м’яса і молочних продуктів. При перетині кордону у туристів можуть зажадати підтвердити наявність достатніх фінансових коштів для забезпечення поїздки (з розрахунку 50 EUR в добу на людину, але не менше 500 EUR).


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Отримай гарантовану знижку на бронювання житла