Женева. Швейцарія. Обід.

Женева. Швейцарія. Обід.

У Женеві, напевно, найбільше в Європі кафе і ресторанів на душу населення. Це місто заслужено вважають гастрономічною столицею Швейцарії. На щастя для самих жителів і для численних гостей міста, суворі порядки, які намагався в XVII столітті прищепити Жан Кальвін (гріх обжерливості він вважав одним з найнебезпечніших!), Не відбилися на місцевій їжі. Як і в будь-якому космополітичному місті, в сучасній Женеві є заклади китайські і японські, французькі і італійські, індійські і арабські. І, звичайно ж, є ресторани з традиційною кухнею регіону.

Кухня Женеви, мабуть, найближче стоїть до традиційної французької. Тут можна зустріти ті ж продукти, ті ж соуси, ті ж способи приготування та подачі страв. Однак не варто забувати і про женевських Спеціалітет – свинячі сосиски longeoles (з фенхелем і кмином), копчену свинину, хлібний суп і грушевий торт, які подаються в деяких ресторанах і, безумовно, заслуговують найтепліших слів. Обов’язково варто спробувати озерну і річкову рибу, в першу чергу – місцевих окунів з Женевського озера, їх вважають символом регіону.

Обов’язковий додаток до їжі – вина, бажано женевські (поєднання місцевих страв з місцевими ж винами здається нам близьким до ідеального). Кантон Женева займає третє місце в Швейцарії по кількості вироблюваного вина, причому наголос робиться на три основні класичні сорти – шасла, піно нуар і гаморі. Є місцеві вина і з інших сортів (каберне совіньон, мерло, аліготе і вирощуваний тільки в Женеві сорт Гамар).

Ресторани на набережній Монблан

Найдорожчі ресторани розташовані уздовж набережної Монблан. Висока кухня доповнюється видом на Женевське озеро, фонтан і численні яхти, що розмірено погойдуються на хвилях. Більшість цих ресторанів (в тому числі мають зірки Michelin) знаходяться в готелях і працюють строго в обідній час (12.00-14.00) і ввечері (після 19.00).

Windows

Рафінована гастрономія у виконанні шефа Філіпа Одоне доповнює чудовий панорамний вид з вікон (звідси і назва ресторану). Дуже смачна шотландська куріпка, маринована в йогурті і віскі, філе оленя в пряних травах, а також так звана “шоколадна трилогія» (в якій шоколад приймає різні «десертні» вигляди). Страви 50-75 CHF, десерти 15-20 CHF.

Rasoi

1 Quai Turrettini (в готелі Mandarin Oriental)

Найцікавіший гастрономічний ресторан. Кухня – ф’южн з європейських та індійських традицій. Омар в какао з імбирним різотто, баранина зі зморшками і каштанами в шафрановому соусі. Ланчі від 42 CHF, страви з меню від 55 CHF.

Spice’s

Quai Wilson 47 (в готелі President Wilson)

Стильний гастрономічний ресторан з блюдами, які з’єднали кулінарні традиції всього світу. Кожна подача перетворюється на шоу. У меню є страви індійської, тайської, японської кухні. Спробуйте качину фуа-гра з чатні з гарбуза з портвейном і бальзамічним оцтом. Страви 30-70 CHF, комплексне меню 100 CHF.

Ресторани поруч з вокзалом Cornavin і на Rue de Lausanne

Квартал поблизу від вокзалу Cornavin і на північ по Rue de Lausanne відрізняється демократичністю і схильністю до екзотичної кухні (тайської, індійської, китайської, в’єтнамської та ін.) Більшістю тамтешніх ресторанів управляють вихідці з Індії, Китаю та Індокитаю – позначається космополітизм Женеви. А прямо навпроти вокзалу розташувався найкращий пивний ресторан міста.

Les Brasseurs

Place Cornavin 20

Відмінна пивна навпроти вокзалу спеціалізується на стравах ельзаської кухні (страсбурзький пиріг від 17 CHF, шукрут від 25 CHF) і швейцарських делікатесах (решті, фондю за 25 CHF, відмінний тартар). А до них – свіже пиво: особливо рекомендуємо бурштинове (9,30 CHF) або біле солодове (7,50 CHF). Гучно і весело. Столик краще бронювати заздалегідь.

Spice of India

Rue de Lausanne 29

Приємна атмосфера, чудові страви північно-індійської кухні. Тануть в роті приємно-пряні (але не обпалюючи гострі) блюда тандури (14-25 CHF), свіжоспечені коржі нан (особливо рекомендуємо нан з сиром, 8 CHF), страви з ягнятини (23-25 ​​CHF), дуже смачний дав. Страва від шефа – пряне курча по-пенджабськи. Справжній рай для вегетаріанців (страви 8-15 CHF).

Cafe de Paris

Rue du Mont-Blanc 26

З 11 ранку і до 11 вечора тут подають тільки і виключно антрекот (180 г біо яловичини відмінної якості), якій акомпанує смажена картопля, салат і особливий соус «де Парі» на основі вершкового масла, вершків, борошна і води. Решта інгредієнтів соусу залишаються секретом з 1932 року, коли мадам Бубье створила цю гастрономічну симфонію: припускають, що туди може входити до 20 інгредієнтів, від коньяку та каррі до часнику і анчоусів. До антрекот (41,50 CHF) можна замовити пиво або вино, міцні напої, а на десерт – домашні торти і крем-брюле.

Ресторани на торгових вулицях Женеви

Перейдіть на інший берег Рони і пройдіться вздовж головних торгових вулиць міста. Тут розташовані модні ресторани з класичною кухнею, заклади з бізнес-ланчем для ділових людей, а також кращі чайні та кондитерські, якими здавна славиться Женева.

Mamounia

Bd Georges Favon 10

Відмінна марокканська кухня. Страви від 20 CHF, обід обійдеться в 50 CHF на людину.

Senso

Rue du Rhone 56

Ресторан в самому центрі Женеви з сучасним дизайном і середньовічною італійською кухнею. Діапазон страв зачіпає всі провінції Італії, від Ломбардії до Сицилії. Знакова страва – soglolia, філе камбали та пюре з картоплі і цукіні. Дуже гарні смажена бараболька і різотто з шафраном. Вартість страв 20-40 CHF.

Cafe du Centre

Place du Molard 5

Пн-Пт 06.00-01.00, Сб-Нд 09.00-01.00

Це кафе спеціалізується на стравах з морепродуктів. Ви можете замовити тут як комплексні обіди, так і окремі страви a la carte. Чудовий тартар з тунця або яловичини обійдеться в 24-27 CHF, свіжі окуні з Женевського озера зі смаженою картоплею 34 CHF. Також рекомендуємо устриці і мідії. До них візьміть келих місцевого рожевого вина.

Chocolatier du Rhone

Rue de la Confederation 3

Кафе (відкрито до 18.30) для цінителів гарного шоколаду було відкрито паном Пертуізе в 1875 році. Тут купували шоколад Шарль де Голль, Грейс Келлі, Черчілль, Кеннеді і багато інших знаменитостей. Замовте до чаю або кави асорті вручну приготованих цукерок, наприклад класичний ганаш з домініканським і танзанійським шоколадом, з начинкою з сичуаньського перцю (Yang Tse) і з лавандою (Provence). Відмінний полуденок всього за 12-15 CHF.

Auer Chocolatier

Rue de Rive 4

З 1939 року вже п’яте покоління власників – родини Ауер – випускає шоколад і тістечка з незвичайним смаком. Щоранку готується шоколадна паста і свіжі начинки. Більше 50 сортів шоколадних цукерок і трюфелів.

Ресторани в Старому місті

Підніміться на пагорб до Старого міста, і ви потрапите в справжній рай для шанувальників традиційної женевської (і швейцарської) гастрономії. Останнім часом тут з’явилися сучасні заклади, але більшість жителів та гостей міста піднімаються сюди, щоб доторкнутися до старих гастрономічних традицій.

Chez Jacky

Rue Necker 9-11

По дорозі від вокзалу до Старого міста загляньте в цей ресторан з сучасною кухнею, в якій швейцарські і французькі мотиви поєднуються з азіатськими віяннями. Замовте дегустаційне меню з 4-5 страв (70-96 CHF) або окремі страви (страви 40-45 CHF).

esL Armures

Rue du Puits-Saint-Pierre 1

Ресторан і невеликий готель знаходяться в будівлі XVII століття. Тут справжнє царство традиційної женевської гастрономії, включаючи овочевий суп за рецептом матінки Руайе, сосиски та ковбаски, а також відмінні фондю і раклет. До них багатий асортимент місцевих вин і вин кантонів Під і Вале.

Brasserie-Restaurant de l’Hotel de Ville

Grand-Rue 39

Традиційна кухня Женеви: сосиски і м’ясні страви, смажені окуні з Женевського озера та місцеві вина. У зимовий час подають кардон (Cynara cardunculus, він же іспанський артишок, втім за виглядом більше схожий не на артишок, а на чортополох). Обід обійдеться в 50 CHF на людину.

Pied de Cochon

Place Bourg-de-Four 4

Ресторан з традиційною женевською кухнею. Головна страва – смажена свиняча ніжка з гірчичним соусом (29 CHF). Можна також замовити чудові антрекоти з зімментальської яловичини (45 CHF), яловичину по-Цюріхськи або рибу з Женевського озера.

Soupcon

Place de Bourg de Four 8

Відмінний ресторан з оригінальними залами недалеко від центру міста. У меню присутні ростбіф з артишоками і брокколі, гребінці з розмарином, гарбузом і полентою, середня вартість страв 25-30 CHF. Чудовий вибір десертів до 10 CHF. Меню оновлюється щотижня.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Отримуй в подарунок 33 євро на бронювання житла