Віза до Канади

Для отримання візи в Канаду необхідно або принести документи в посольство самостійно (Пн, Вт, Ср, Чт – 8.30-11.00), або надіслати їх з довіреною особою (Пн, Вт, Ср, Чт – 14.00 -15.00). При прийомі документів призначається дата співбесіди, під час якої і приймається остаточне рішення про видачу візи.

Термін оформлення візи – 2-3 тижні

Для громадян України в’їзд в Канаду візовий.

Найнеобхідніше для подорожі до Канади.

Типи Канадських віз.

Канадські візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Канаді: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D)

Найбільш поширені канадські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Канади.

Канадські візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Іноземцям та громадянам, які раніше мали інше громадянство, візи видаються після додаткової перевірки.

Термін оформлення візи – 3 тижні.

Консульський збір не повертається у разі відмови у візі. За дітей також необхідно сплатити консульський збір. Збір оплачується тільки в касі відділу віз посольства Канади. Кредитні картки не приймаються.

Одноразова віза – 50 $

Багаторазова віза – 100 $

Необхідні документи для оформлення візи в Канаду:

1. Закордонний паспорт,

2. Дві фотографії.

3. Нотаріально завірений дозвіл на дитину

Крім того, необхідно подати такі документи:

Для учасників туристичної поїздки:

Лист з Вашого місця роботи

4. Лист з місця роботи Вашого чоловіка по такій же формі, якщо Ви перебуваєте у шлюбі.

5. Доказ наявності грошових коштів для Вашої поїздки,

6. Копія трудової книжки, завірена на Вашому підприємстві.

Для учасників ділової поїздки:

8. Лист з Вашого місця роботи

9. Лист-запрошення від запрошуючої компанії

8. Лист-запрошення з Канади,

9. Копія канадської імміграційної візи (форма IMM 1000) або документальне підтвердження канадського громадянства Вашого друга або родича.

10. Копія останнього Повідомлення (Notice of Assessment) з податкової служби (Revenue Canada), отриманого Вашим другом або родичем після сплати податків, або інші докази його фінансової спроможності.

11. Лист від роботодавця

У Ваших інтересах представити найбільш повний комплект документів.

У випадку, якщо Ви самостійно приходите на співбесіду в Посольство Канади

Вам необхідно мати всі вищевказані документи В ОРИГІНАЛІ.

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ в Канаді

   Необхідні документи: паспорт (термін дії – не менше 6 місяців після повернення), ксерокопія першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника, старий паспорт з візами, дві фотографії (кольорові або чорно-білі на світлому фоні) розміром 3,5 × 4,5 мм, зроблені не раніше, ніж за 6 місяців до подачі заяви (повинна бути видна верхня частина плечей, розмір особи – 31-36 cм, розмір голови від підборіддя до верхівки – 31-36 мм). Також потрібна заповнена анкета в двох примірниках англійською або французькою мовами, дві заповнені анкети «Інформація про сім’ю» на кожного заявника у віці від 18 років, який буде в’їжджати в Канаду, свідоцтва про шлюб і народження дітей (при подорожі з дітьми). Якщо дитина, якій ще не виповнилося 18 років, їде у супроводі одного з батьків – нотаріально завірений дозвіл від другого батька на виїзд дитини, навіть якщо батьки розлучені. Якщо дитина такого віку їде одна або в супроводі третьої особи, необхідно представити такий дозвіл від обох батьків і свідоцтво про народження дитини. Документи про наявність власності: довідка про приватизацію квартири, договір купівлі-продажу квартири, дарчі, наявність земельної ділянки, дачі, гаража, технічні паспорти автомобілів, генеральні довіреності та ін.  Доказ наявності грошових коштів для поїздки, наприклад, кредитна картка та довідка з банку про наявність банківського рахунку, гарантійний лист підприємства або платіжне доручення в тому випадку, якщо підприємство оплачує поїздку своєму співробітникові, будь-які інші документи на розсуд туриста. Крім того: довідка з місця роботи із зазначенням посади, з якого часу співробітник там працює, зарплати і інформації про відпустку для поїздки в Канаду (візитна картка і, якщо є, рекламні проспекти підприємства, листа з коротким описом діяльності підприємства, рік створення і др . також будуть корисні). Копія трудової книжки, завірена за місцем роботи (всі сторінки). Оригінал трудової книжки обов’язково надається на співбесіду в консульський відділ посольства Канади. Якщо турист – засновник або співзасновник підприємства, не забудьте прикласти установчі документи, свідоцтво про реєстрацію, ліцензію, рахунок та інші матеріали, що підтверджують міцне економічне становище підприємства. Плюс знадобиться довідка з місця роботи чоловіка / дружини по такій же формі. Ще – опис маршруту поїздки, включаючи документи про бронювання квитків та готелю. Мінімальний термін оформлення віз – 15 днів. Якщо необхідна співбесіда, то заявника за п’ять днів повідомляють про це. Консульський збір складає 75 CAD. Посольство не приймає готівку. Платежі за оформлення візи по кредитній карті не приймаються.

Митниця:

Ввезення і вивіз іноземної і національної валюти не обмежене, при переміщенні через кордон готівкових сум у 10 000 CAD і більше їх слід декларувати. Дозволено безмитне ввезення 200 сигарет або 50 сигар або 910 г тютюну, 1,1 л міцних спиртних напоїв, 8,5 л пива, подарунків на суму не більше 300 USD. Заборонено ввозити швидкопсувні продукти, зброю, вибухові речовини, наркотики, деякі медикаменти, предмети і речі для перепродажу, м’ясо, м’ясні і молочні продукти, рослини та насіння. Заборонений вивіз срібних монет на суму більше 5 USD.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу