Віза до Чехії

Існує кілька типів чеських віз:

Довготривалий віза до Чехії

видається особам, метою візиту яких є навчання, підприємництво (участь у юридичній особі), робота, з’єднання родини з іноземцями, що проживають в Чехії не менше 15 місяців.

Короткострокова віза до Чехії

видається особам, метою візиту яких є туризм, або відвідування родичів і друзів, або інші цілі, не пов’язані з отриманням прибутку на території Чеської Республіки. Короткострокова віза видається на термін не більше 90 днів.

Нижче представлений стандартний список документів, необхідний для самостійного оформлення візи до Чехії. При оформленні візи через нашу компанію – цей список в 2 рази менше!

Для отримання даної візи в Чехію необхідно надати наступні документи:

• закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 90 днів з моменту закінчення поїздки;

• копію першої сторінки закордонного паспорта з даними заявника;

• 1 заповнену і підписану особисто заявником шенгенську анкету. Анкету можна отримати в консульстві і заповнити “від руки” або заповнити та роздрукувати електронний варіант анкети;

• 1 кольорову фотографію 3,5 х4, 5 см 80% обличчя;

• ваучер приймаючої сторони в Чехії (приймаються як оригінали, так і факсові копії) з печаткою компанії та підписом відповідальної особи, або підтвердження броні з готелю з печаткою готелю і підписом менеджера, або запрошення від фізичної або юридичної особи, завіреного органами чеської поліції у справах іноземців;

• довідку в місця роботи заявника із зазначенням посади та окладу. Пенсіонери надають копію пенсійного посвідчення, непрацюючі особи – заява про спонсорство і довідку з роботи спонсора;

• копію медичної страховки, дійсної на весь термін перебування в Чехії, з лімітом страхового покриття не менше 30000 євро (також в момент подачі документів при собі бажано мати і оригінал);

• копію заповнених сторінок українського паспорта;

• для дітей надається копія свідоцтва про народження. У разі якщо дитина подорожує у супроводі одного з батьків або третьої особи, необхідно надати нотаріально завірене доручення від батька / батьків та її копію;

• на дітей, які досягли 6 років і вписаних в паспорт батьків, в закордонний паспорт повинна бути вклеєна фотографія. Діти, які досягли 16 років, повинні мати власний закордонний паспорт;

• з 01.06.2006 діє нова вимога: на дітей, незалежно від того, вписані вони в паспорт батьків чи ні, заповнюється окрема візова анкета, до якої додаються фотографія і всі перераховані вище документи. У разі позитивної відповіді, в паспорт батьків на дитину буде вклеєна окрема віза.

Консульство залишає за собою право в процесі розгляду документів вимагати додаткові документи або підтвердження платоспроможності заявника (до такого належать готівкові гроші, або тревел-чеки, або виписка з банківського рахунку, або міжнародна пластикова карта і виписка про наявність на ній грошових коштів).

Мінімальна сума при цьому повинна бути не менше 50 євро на 1 день – при поїздці на термін до 30 днів і 2000 євро на весь термін перебування – при поїздці на термін понад 30 днів.

Транзитна віза до Чехії

Така віза видається особам, метою візиту яких є транзит через територію Чеської республіки в треті країни.

Насправді на сьогоднішній день ця віза втратила свою актуальність, тому що транзитом через Чехію ви зможете проїхати ІЗ шенгенської зону В шенгенську зону, тому вам достатньо мати одну шенгенську візу і з нею ви моежете вільно пересуватися по всіх країнах.

Вимоги до фотографій

Додаються до заяви, повинні відповідати таким вимогам:

• розмір фотографії 3,5 х4, 5 см;

• чітке кольорове зображення, на світлому (білому або світло-блакитному фоні);

• відстань від перенісся до підборіддя повинна складати мінімально 13 мм, від верхівки голови до верхнього краю фотографії – мінімально 2 мм;

• зображення повинне займати приблизно 70% знімка і включати голову, шию і плечі;

• на фотографії не повинно бути овалів, рамок і куточків;

• на фотографії заявник повинен бути зображений без сонцезахисних окулярів, капелюхів, хусток, за винятком випадків, коли це необхідно з релігійних міркувань.

Терміни дії віз до Чехії

Короткострокова віза (одноразова та багаторазова) видається на термін до 3 місяців. Період перебування в країні визначається термінами, зазначеними у ваучері або в запрошенні, що надається заявником.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу