Віза до Франції

Віза відкривається в Посольстві Франції в Україні протягом 2 тижнів.

Необхідні документи:

- Закордонний паспорт

- Внутрішній паспорт

- 2 фото

- Довідка з місця роботи

- Свідоцтво про шлюб

Франція входить в список країн шенгенського договору.

Список документів для звернення за туристичною візою

- Чинний закордонний паспорт (а також анульовані паспорти в оригіналі або довідки про їх анулювання) з особистим підписом власника (термін дії паспорта повинен в обов’язковому порядку на 3 місяці перевищувати термін дії запитуваної візи).

- 1 анкета (повинна бути заповнена великими літерами по-французьки або по-англійськи). Окрема анкета в обов’язковому порядку заповнюється на кожного учасника поїздки, включаючи дітей, вписаних в паспорт батьків.

- 2 кольорових (недавні) фотографії розміром 35х45 мм, без куточків і овалів, на світлому фоні.

- Ксерокопії всіх сторінок внутрішнього паспорта.

- Броню готелю (обов’язково факс) з передоплатою за два дні, в разі, якщо метою поїздки є туризм, або оригінал і копія запрошення від французької сторони для приватного візиту. Запрошення в обов’язковому порядку повинно бути завірене в мерії міста, в якому проживає запрошуючий.

- Детально розписана (по днях!) Програма перебування в країні.

- Медична страховка для шенгенських країн на весь термін перебування в країні, сума покриття якої складає не менше 30 тисяч євро.

- Авіаквитки в обидва кінці (оригінали та копії). Обов’язково потрібно також вказати назву авіакомпанії, номери рейсів, дати і час вильоту / прибуття.

- Довідка з місця роботи (переклад і завірення не потрібні) на бланку зі всіма координатами підприємства, з зазначенням посади та окладу (не менше $ 700), за підписом директора підприємства і головного бухгалтера, завірена печаткою.

- Індивідуальним приватним підприємцям буде потрібно ксерокопію свідоцтва про реєстрацію і постановці на облік у податкових органах.

- Непрацюючим пенсіонерам:

- Ксерокопія пенсійного посвідчення,

- Довідка з місця роботи особи, що оплачує витрати на поїздку,

- Заява за підписом даної особи про те, що він оплачує витрати по перебуванню у Франції, і ксерокопія першої сторінки його російського паспорта.

- Для студентів:

- Студентський квиток,

- Довідка з місця навчання,

- Довідка з місця роботи особи, що оплачує витрати на поїздку,

- Заява за підписом даної особи про те, що він оплачує витрати по перебуванню у Франції, і ксерокопія першої сторінки його внутрішнього паспорта.

- Для школярів:

- Довідка з місця навчання,

- Довідка з місця роботи особи, що оплачує витрати на поїздку,

- Заява за підписом даної особи про те, що він оплачує витрати по перебуванню у Франції, і ксерокопія першої сторінки його внутрішнього паспорта.

Також потрібно підтвердження наявності достатніх фінансових коштів на весь термін перебування (виписка з банківського рахунку, довідка про три останні зарплатні, довідка про покупку валюти з розрахунку 50 євро на добу перебування на людину або гарантія спонсора).

З 1 липня 2006 року основний список документів для отримання візи в консульстві Франції збільшився ще на одну позицію. Тепер претендент на отримання французької шенгенської візи повинен надати також підтвердження транспортного бронювання планованої поїздки. Бронь авіаквитка, квитка на потяг чи автобус з фіксованими датами додається до пакету документів для оформлення будь-якого типу візи як для індивідуальної поїздки, так і для групових подорожей через туристичні фірми.

Величина консульського збору залежить від виду візи. Звичайний термін оформлення документів у посольстві – до двох тижнів. При в’їзді до Франції можуть зажадати копію запрошення і зворотний квиток, за французькими законами віза – недостатня підстава для в’їзду в країну.

Поїздка з дітьми

Для в’їзду з неповнолітніми (до 18 років) дітьми необхідно представити:

оригінал свідоцтва про народження або його нотаріально завірену копію (навіть за наявності власного паспорта);

довідку зі школи (у літній час – з вказівкою про перевід дитини в наступний клас);

якщо дитина їде у супроводі одного батька – нотаріально завірене доручення від іншого батька з прямим дозволом на поїздку до Франції та інші країни шенгенської угоди у супроводі іншого батька або третьої особи (необхідне письмове підтвердження згоди цієї третьої особи), а також копію розвороту паспорта з фотографією і підписом батька, що дає згоду;

ксерокопію свідоцтва про шлюб (у разі, якщо у батьків різні прізвища);

закордонного паспорта батьків в оригіналі (у випадку, якщо дитина виїжджає з батьками, у яких вже є віза).

Примітка:

Дозвіл від обох батьків (одного з батьків) на виїзд дитини повинен мати переклад на французьку мову (обидва документи в оригіналі і завірені нотаріально), має бути оформлене за прийнятою формою, дійсне на період не менше 3 місяців.

У свою чергу від супроводжуючої особи необхідний нотаріально завірений документ з перекладом на французьку мову про згоду прийняття батьківських повноважень. Ці пункти можуть бути включені в дозвіл на виїзд або оформлені як окремі документи.

Діти, які досягли 14 років, повинні мати власний закордонний паспорт і ксерокопію внутрішнього паспорта.

Транзитна віза

Безвізовий транзит через територію Франції не дозволений. Для отримання транзитної візи в аеропорту необхідно представити бронь квитка на рейс або судно, яка відбуває з Франції не пізніше ніж через 24 години після перетину кордону, а також візу в країну призначення. Для отримання транзитної візи на один або декілька в’їздів з перебуванням на території Франції більше доби необхідно представити візу в країну призначення, що перевищує термін дії транзитної візи, а також проїзні документи, що підтверджують намір виїхати за межі країни по закінченню дії транзитної візи.

Віза для поїздки в заморські території Франції

Для поїздки на один з нижчеперелічених островів (Гваделупа, Нова Каледонія, Гвіана, Французька Полінезія, Мартініка, Уолліс і Футуна, Реюньон, Сент-П’єр і Мікелон, мейоті, Сен-Мартен/Сент-Бартелмі) на додаток до основного пакету документів слід надати також:

координати місця проживання під час поїздки (ім’я, адреса, телефон запрошуючої сторони);

бронь готелю або приватне запрошення, завірене в Мерії;

квиток на літак в обидва кінці.

Термін розгляду документів – не менше 10 днів з дня подачі.

ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У ФРАНЦІЮ

Необхідні документи: закордонний паспорт c трьома чистими сторінками (термін дії якого – не менше 3 місяців після закінчення дії запитуваної візи), копія першої сторінки закордонного паспорта з даними заявника, а також сторінки з відмітками про вписаних дітей (якщо такі є), анкета, заповнена на французькій або англійській мові і підписана особисто заявником, два кольорових фото 3,5 × 4,5 см на світлому однотонному фоні (одна фотографія повинна бути приклеєна в анкеті, друга прикріплена до неї скріпкою; на дітей, вписаних в паспорт батьків, також необхідно надати дві фотографії), ксерокопію заповнених аркушів внутрішнього паспорта. Для підтвердження фінансового забезпечення необхідно надати: оригінал і копію одного з нижче перерахованих документів: виписка з основного банківського рахунку, виписка з ощадного рахунку виписка з рахунку міжнародної кредитної картки (приховати номер карти), підтвердження стипендії та студентського квитка або спонсорського листа від батьків, довідка з роботи з реквізитами компанії і зазначенням заробітної плати та підписом відповідальної особи. Пенсіонери можуть надати спонсорський лист від одного зі своїх дітей разом з документом, що підтверджує його / її платоспроможність. Також для студентів, пенсіонерів або домогосподарок замість довідки з місця роботи потрібно: ксерокопія пенсійного посвідчення або ксерокопія студентського квитка та довідка з деканату. Особам до 18 років також буде потрібно свідоцтво про народження (оригінал) або нотаріально завірена копія і згода (оригінал) на виїзд від батьків з нотаріально завіреним перекладом на французьку мову. Згода повинна бути підписана не раніше, ніж за 1 місяць до дня подання. У разі неможливості надати згоду від одного з батьків необхідно надати або свідоцтво про смерть (оригінал або нотаріально завірену копію, без перекладу), або книжку матері-одиначки (оригінал або нотаріально завірену копію, без перекладу), або довідку з міліції про неможливість встановити місцезнаходження батька (матері), або рішення суду про позбавлення батьківських прав (нотаріально завірену копію). У свою чергу, від супроводжуючої особи необхідний нотаріально завірений документ з перекладом на французьку мову про згоду прийняття батьківських повноважень. Плюс ксерокопія одного аркуша внутрішнього паспорта або закордонного паспорта батьків (головне, щоб на цьому аркуші був підпис). Точно такий же пакет документів необхідно надавати громадянам Білорусі, України та Казахстану. Якщо у туриста кілька закордонних паспортів, треба надати їх всі, навіть анульовані, в оригіналі, і з копіями всіх сторінок з шенгенськими візами і візами в США, Канаду, Австралію та Ізраїль. Готівкові гроші, копії кредитних карт, чеки з банкоматів, довідки про обмін валюти і дорожні чеки в якості підтвердження фінансового забезпечення не приймаються. З викладачів французької мови і дітей до 6 років консульський збір не стягується.

Митниця:

Дозволено безмитне ввезення 200 сигарет, літра міцного алкоголю, двох літрів напоїв міцністю менше 22 °, двох літрів вина, 50 гр духів, 250 гр туалетної води, 500 гр кави, 100 гр чаю, речей або продуктів харчування для особистого споживання – на суму не більше 185 EUR (для дітей віком до 15 років – не більше 90 EUR). Заборонено ввіз і вивіз наркотиків, предметів, що мають історичну цінність, зброї та боєприпасів, а також тварин і рослин, занесених до списку зникаючих видів. При перевезенні тварин необхідна довідка про щеплення, а також медична довідка французькою мовою, видана не раніше, ніж за п’ять днів до від’їзду.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу