Віза до Німеччини

Для отримання візи в посольстві Німеччини громадянам України необхідно надати у візовий відділ посольства повний комплект всіх необхідних документів. Перелік цих документів варіюється залежно від мети Вашої поїздки в Німеччину. Тому Вам необхідно заздалегідь чітко уявляти, на який вид візи Ви претендуєте.

Існують наступні види віз:

1. Візи для приватних поїздок

2. Службові візи

3. Туристичні візи

4. Візи для навчання

5. Візи для працевлаштування або практики

6. Візи з метою укладення шлюбу

7. Візи з метою возз’єднання сім’ї

Пройти процес отримання в’їзної візи Ви можете як самостійно, так і за допомогою спеціалізованих організацій, що займаються питаннями поїздок до Німеччини – в цьому випадку від Вас буде потрібно лише прийти в призначений час на співбесіду, а все інше буде зроблено за Вашим дорученням.

Найнеобхідніше для подорожі до Німеччини.

Розглянемо більш детально перелік необхідних документів для кожного виду віз.

1. Візи для приватних поїздок:

1.1. Закордонний паспорт громадянина України, в якому зроблено відмітку про те, що він дійсний для поїздок в усі країни світу.

1.2. Внутрішній паспорт громадянина України.

1.3. Оригінал запрошення з Німеччини на формулярі відомства у справах іноземців, виданий в тому адміністративному районі, де проживає запрошуюча персона, а також гарантія запрошуючої персони про компенсацію витрат (згідно Закону про статус іноземців в Німеччині) із засвідченням підпису запрошуючої персони нотаріусом.

1.4. Дві фотографії (обов’язково паспортного формату).

1.5. Дві заповнені анкети, бланки яких щодня видаються у візовому відділі.

Увага: пункти 1, 2, 3, 4 даної анкети заповнюються тільки латинськими літерами, причому ці дані повинні бути записані точно так само, як у Вашому закордонному паспорті.

1.6. Збір за обробку анкети.

1.7. В окремих випадках – додаткові документи довідкового характеру (наприклад, довідка з місця роботи в Україні).

2. Службові візи:

2.1. Закордонний паспорт громадянина України, в якому зроблено відмітку про те, що він дійсний для поїздок в усі країни світу.

2.2. Внутрішній паспорт громадянина України.

2.3. Оригінал запрошення на фірмовому бланку запрошуючої організації з прізвищем запрошеної персони, метою запрошення і датою.

2.4. Заява від запрошуючої сторони в формі зобов’язання з підписом відповідальної особи, засвідчена відомством у справах іноземців, про те, що всі витрати, пов’язані з перебуванням в Німеччині запрошеної персони будуть покриті.

2.5. Копія паспорта відповідальної особи, яка підписала запрошення або ж нотаріальне засвідчення його підпису.

2.6. Виписка з торгового реєстру (або іншого регістра подібного роду).

2.7. Дві фотографії (обов’язково паспортного формату).

2.8. Дві заповнені анкети, бланки яких щодня видаються у візовому відділі.

Увага: пункти 1, 2, 3, 4 даної анкети заповнюються тільки латинськими літерами, причому ці дані повинні бути записані точно так само, як у Вашому закордонному паспорті.

2.9. Збір за обробку анкети.

2.10. У разі, якщо метою поїздки запрошеної персони є реєстрація підприємницької діяльності будь-якого виду, необхідні додаткові докази відповідних фінансових можливостей запрошуючої сторони.

3. Туристичні візи:

Необхідний перелік документів Вам повідомлять у тому туристичному бюро, послугами якого Ви збираєтеся скористатися. Туристичне бюро також самостійно вирішить питання отримання туристичної візи для Вас.

4. Візи для навчання:

4.1. Перелік необхідних документів аналогічний переліку пункту 1 із єдиною різницею – замість пункту 1.3. Вам необхідно представити дозвіл для допуску до занять (оригінал і копія) та підтвердження фінансового забезпечення (оригінал і копія).

5. Візи для працевлаштування або практики:

5.1. Перелік необхідних документів аналогічний переліку пункту 1 із єдиною різницею – замість пункту 1.3. Вам необхідно представити запрошення фірми чи трудовий договір (оригінал і копія).

Термін розгляду документів консульством від 15 днів, термін може змінюватися в залежності від завантаженості консульства.

1. Загальногромадянський закордонний паспорт чинного зразка (термін дії повинен бути не менше 3,5 місяців після закінчення передбачуваної поїздки, наявність підпису в паспорті обов’язково).

При наявності 2-х закордонних паспортів, необхідно надати обидва паспорти.

2. Ксерокопія першої сторінки закордонного паспорта.

3. 3 фотографії 3х4, кольорові, однакові, не більше піврічної давності.

4. Анкетні дані. Анкета повинна бути підписана виїжджаючим власноруч.

5. Для  дітей необхідно надати ксерокопію свідоцтва про народження.

6. Якщо дитина до 18 років виїжджає з одним з батьків, іншими родичами або супроводжуючими особами, необхідно нотаріально завірений дозвіл від батька (батьків) на виїзд дитини до Німеччини і інші країни Шенгенської угоди,  німецькою (або англійською) мовами.

7. Самотні жінки, які виїжджають з дітьми, повинні надати ксерокопію посвідчення матері-одиночки або оригінал довідки з міліції про те, що з батьком дитини відношення не підтримуються, і його місцезнаходження невідоме; вдови (вдівці) повинні надати копію свідоцтва про смерть чоловіка (дружини).

8. Підтвердження бронювання авіа перельоту (копія броні) або ксерокопія виписаного авіаквитка.

9. Довідка з місця роботи на фірмовому бланку підприємства з зазначенням посади та окладу виїжджаючого або спонсора.

10. Доказ власної платоспроможності туриста (довідка на вивезення валюти, виписка з банківського рахунку і т.д.).

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ ДО НІМЕЧЧИНИ

   Необхідні документи: загальногромадянський закордонний паспорт (термін дії – не менше 3,5 місяців після закінчення поїздки), 3 фотографії 3,5 × 4,5 без куточків, копія всіх сторінок внутрішнього паспорта, довідка з місця роботи із зазначенням посади та доходу (в ній повинен бути вказаний профіль діяльності підприємства), дві анкети (обидві – з оригіналом підпису виїжджаючого туриста), заява про справжність наданих відомостей з особистим підписом клієнта, копію документа на майно (власність), виписку з банківського рахунку або тревел-чеки. Термін оформлення візи – до 10 робочих днів, мінімум 2-3 дні. Для дітей буде потрібно нотаріально завірений перекладений на німецьку або англійську мову дозвіл на виїзд дитини, виписаний в країни Шенгенської угоди та копія свідоцтва про народження. Плюс необхідно надати їх копії, перекладені на англійську або німецьку мову. Також знадобиться ксерокопія всіх сторінок паспорта дитини, якщо такий вже мається. У разі відсутності одного з батьків – офіційний документ, що підтверджує це (свідоцтво про смерть, книжка матері-одиначки). Неповнолітні громадяни (до 18 років), що виїжджають з країни у супроводі батьків (опікунів, усиновителів або піклувальників), повинні мати документ, що підтверджує спорідненість з ними (свідоцтво про народження, опіці, шлюбі та інші). У разі поїздки дитини до 18 років з одним батьком або без батьків необхідна ксерокопія нотаріально завіреної згоди залишаючихся  батьків на поїздку дитини «в країни Шенгенської угоди» і нотаріально завірений переклад на німецьку мову.

Митниця:

Ввезення і вивіз національної і іноземної валюти не обмежений. Готівкові суми більше 15 000 EUR потрібно декларувати. Для громадян ЄС, які подорожують в межах ЄС, митні обмеження відсутні. Для громадян країн, що не входять в ЄС, а також для всіх категорій туристів, обмежено ввезення наступних товарів: Якщо товари придбані в країні ЄС і з них сплачені податки і мита, то безмитно ввозяться до 800 сигарет або до 200 сигар або 1 кг тютюну, до 10 л міцних спиртних напоїв (понад 22 °), до 20 л міцного вина, 90 л столового вина, 110 л пива, інші товари на суму не вище 400 EUR. Якщо товари придбані поза межами ЄС – до 200 сигарет або 50 сигар або 250 гр тютюну, до 2 л столового вина, до 1 л міцних спиртних напоїв або 2 л спиртних напоїв міцністю до 22 ° або 2 додаткових літра столового вина, до 60 мл духів або 250 мл туалетної води, інші товари на суму не вище 60 EUR. Заборонено ввезення м’яса і м’ясних виробів, наркотиків, отрут, психотропних речовин, зброї. Заборонений вивіз пального: при проходженні на автомобілі в запасній каністрі повинно бути не більше 10 л. Немецькі митники часто цікавляться, чи везуть пасажири горілку і сигарети. Вони можуть навіть ввічливо, але наполегливо попросити відкрити валізу або сумку.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу