Віза до Греції

Для всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд до Греції візовий. Грецька віза є шенгенською, тобто вона дозволяє її володареві знаходитися не тільки на території Греції, але також в будь-якій з 15 країн-членів Шенгенського простору (Австрії, Франції, Ісландії, Португалії, Італії, Іспанії, Голландії, Бельгії, Люксембургу, Данії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Німеччини ), а також проїжджати деякі країни транзитом без візи (наприклад, Польщу, Словенію і т.д.).

Типи Грецьких віз.

Грецькі візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Греції: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D).

Найбільш поширені грецькі візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Греції.

Грецькі візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Іноземцям та громадянам,  які раніше мали інше громадянство, візи

видаються після додаткової перевірки.

Термін оформлення візи – від 14 робочих днів. Візи під чартерну програму оформляються за 7 днів.

Перелік документів, необхідних для оформлення візи в Грецію:

- Закордонний паспорт чинного зразка з терміном дії не менше 3 місяців з моменту закінчення планованої поїздки. Наявність підпису власника в закордонному паспорті обов’язково. Якщо у туриста є два діючих закордонних паспорти, то необхідно надати в посольство обидва.

- Якщо закордонний паспорт новий (не має використаних шенгенських віз), то необхідно додатково надати ксерокопію старого паспорта (якщо був).

- 1 фотографія розміром 3 х 4, у тому числі на дитину будь-якого віку, вписаного в паспорт і яка виїжджає з батьками.

- Анкетні дані встановленого зразка. При заповненні графи `Контактні телефони` просимо вказувати кілька телефонів (домашній, робочий, мобільний).

- Оригінал довідки з місця роботи на фірмовому бланку підприємства з зазначенням адреси, телефону, посади, дати видачі та окладу,печаткою та підписом уповноваженої особи. Для співробітників ПП необхідно надавати копію ліцензії підприємства, копію свідоцтва про реєстрацію, довідку з податкової інспекції про отриманий дохід.

- Для непрацюючих (студентів, домогосподарок, пенсіонерів) – довідку з роботи особи, що оплачує поїздку і спонсорську заяву від цієї особи.

- Ксерокопія всіх заповнених сторінок внутрішнього паспорта.

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ ДО ГРЕЦІЇ

   Для відкриття візи крім ЗП з «терміном придатності» не менше 115 днів після закінчення передбачуваної поїздки будуть потрібні: анкета, дві кольорові фотографії 3 × 4 см, ксерокопія всіх сторінок внутрішнього паспорта, де є будь-які позначки, довідка з місця роботи на фірмовому бланку із зазначенням посади, окладу,  адреси і телефону організації. При недостатньому окладі виручить ксерокопія ощадкнижки або виписка з банку про стан рахунку. Для непрацюючих (студентів, пенсіонерів, домогосподарок і т.д.) буде потрібно ксерокопія пенсійного посвідчення або студентського квитка (укупі з довідкою з деканату) та спонсорську заяву від особи, яка є туристові найближчим родичем, написану від руки: «Я, ПІБ, спонсорую поїздку … (Вказати родинне чи інше відношення до туриста і ПІБ туриста) … в країни Шенгенської угоди, в тому числі Грецію з … по … (Вказати терміни) »з числом і підписом спонсора. Разом зі спонсорською заявою доведеться пред’явити або довідку з місця роботи спонсора, або ксерокопію його ощадкнижки, або виписку з банку про стан його рахунку, а також ксерокопію документів, що підтверджують родинні стосунки. Туристам молодше 18 років буде потрібно надати свідоцтво про народження (оригінал або нотаріально завірену копію), довіреність на виїзд від батьків, оформлену на супроводжуючу особу (оригінал або завірену копію), ксерокопії всіх заповнених сторінок паспортів батьків. Прізвища батьків, зазначені у злагоді, повинні збігатися з вказаними у свідоцтві про народження – інакше будуть потрібні оригінали або ксерокопії всіх документів про зміну прізвища. Якщо надати згоду від одного з батьків неможливо, знадобиться оригінал або завірена копія свідоцтва про смерть або книжки матері-одиначки. Консульський збір – 35 EUR за один паспорт. Громадянам Білорусії і Казахстану необхідно зібрати такі ж документи, що і росіянам, а жителям України додатково до основного пакету документів доведеться надати копію свідоцтва про шлюб, розлучення або смерть чоловіка (дружини), а також копію трудової книжки, кожна сторінка якої повинна бути завірена. Відмітки митних органів Турецької республіки Північного Кіпру в закордонному паспорті сильно знижують шанси на благополучну видачу візи. В’їзна віза на територію Афону обмежена чотирма днями й видається професорам, викладачам і студентам теології, філософії, історії, історії мистецтв, архітектури й образотворчих мистецтв – з надання туристом довідки про рід його занять. «Профільним» студентам достатньо пред’явити національний студентський квиток.

Митниця:

Ввезення іноземної валюти не обмежене, для в’їзду в країну необхідно мати при собі валюту з розрахунку 50 EUR на людину на день. Готівку можуть перевірити на грецькій митниці. Дозволено безмитне ввезення до 10 кг продуктів харчування і напоїв, до 200 сигарет або 50 сигар, до літра міцних алкогольних напоїв або 2 л вина, а також подарунків на суму не більше 150 EUR. Заборонено ввезення наркотиків і нарковмісних препаратів, зброї і боєприпасів без спеціального дозволу, отруйних речовин і рослин в грунті. Заборонено вивіз із країни старожитностей, у тому числі каменів з археологічних розкопок, а також предметів, знайдених на дні моря.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу