Віза до Ірландії

Ірландське посольство не вимагає співбесіди, проте, можуть подзвонити для отримання додаткової інформації, необхідно надавати повну інформацію, інакше, у посольства будуть сумніви.

У разі відмови, існує можливість подати документи на апеляцію. Однак гарантій отримання візи в разі апеляції немає.

Термін отримання візи 3-4 тижні.

Для   всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд до Ірландії візовий.

Типи Ірландських віз.

Ірландські візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Ірландії: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D).

Найбільш поширені ірландські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта.

Ірландські візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Іноземцям та громадянам, раніше мали інше громадянство, візи
видаються після додаткової перевірки.

Термін оформлення візи від 2-ох днів (при позитивному результаті інтерв’ю, після подачі документів) до місяця (при призначенні додаткового інтерв’ю).

Необхідні документи для оформлення візи до Ірландії:

1. Анкета
2. 3 фото 3х4
3. ЗП, який діє не менше 135 днів з моменту видачі візи
4. Старий ЗП
5. Другий діючий ЗП, якщо такий є
6. Страховка + копія (покриття 30 000 $)
7. Запрошення + копія
8. Підтвердження про оплату
9. Довідка з місця роботи на бланку підприємства, завірена печаткою із зазначенням посади та окладу зі словами, що співробітнику надається відпустка на час поїздки (із зазначенням дат)
і зберігається його робоче місце
10. Якщо залишаються в Росії дружина і діти, то свідоцтво про шлюб і про народження
11. Для дитини до 18 років копія свідоцтва про народження + довідка зі школи. Якщо поїздка під час навчання, то підтвердження, що школа вирішує відсутнім студенту стільки-то днів
12. Якщо дитина до 18 років їде з одним з батьків, то довіреність від іншого батька, що він дозволяє своїй дитині покинути країну і її усиновлення не передбачається
13. Якщо дитина до 18 років їде без батьків, то довіреність від обох батьків, що вони дозволяють своїй дитині покинути країну без супроводу і його усиновлення не передбачається
14. Документи, що підтверджують наявність достатніх фінансових коштів. Це можуть бути: документи на власність, довідка з банку про наявність рахунку, довідка про покупку валюти: мінімум 50 у.о. на людину в день і т.д.
Додатково бажано додати документи, що підтверджують право власності (на автомобіль, квартиру, дачу і т.д.)

ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ в Ірландію

Необхідні документи для отримання туристичної візи до Ірландії: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців після закінчення поїздки (для дітей від 6 до 14 років, вписаних в паспорти батьків, обов’язкова наявність фото), три однакових фото 3,5 × 4,5 см, три заповнені анкети, копії всіх заповнених сторінок внутрішнього паспорта, оригінал довідки з місця роботи на фірмовому бланку з печаткою та зазначенням адреси місця роботи, робочого телефону, займаної посади і окладу (не менше 20 000 RUR). У довідці також повинна бути фраза про те, що даний співробітник знаходиться в оплачуваній черговій відпустці з вказівкою дат. Також не будуть зайвими виписки з банківських рахунків, копії документів на рухоме і нерухоме майно. Для непрацюючих пенсіонерів: копія пенсійного посвідчення, а також довідка з місця роботи одного з родичів з вказівкою посади, окладу і запису про спонсорування поїздки – або виписка з банківського рахунку. Для школярів та студентів: оригінал довідки з місця навчання або ксерокопія студентського квитка, а також довідка з місця роботи одного з батьків із зазначенням посади, окладу і запису про спонсорування поїздки. Якщо поїздка відбувається під час навчального року, в довідці з місця навчання повинна бути відмітка про те, що навчальний заклад не заперечує проти поїздки свого учня в даний період. Для дітей до18 років – копія свідоцтва про народження. Також, якщо дитина подорожує з одним із батьків (або без них), необхідно нотаріально завірений дозвіл на виїзд в Республіку Ірландія, перекладене на англійську мову. Якщо заявника супроводжують непрацюючі члени сім’ї, в довідці з роботи необхідно вказати, що він є спонсором мандрівних з ним осіб, при цьому розмір окладу повинен бути не менше 600 USD на кожного учасника поїздки. Особам, які мають у паспорті штамп про відмову у візі Великобританії, слід також довести, що вони не збираються відправитися туди через територію Ірландії. Всі документи повинні мати нотаріально завірений переклад на англійську мову. Для отримання візи громадянам України необхідно подати точно такий же пакет документів в Консульство Республіки Ірландія в Кіеве.Максімальний термін дії туристичної візи – 3 місяці. Термін розгляду заяви на візу – до 30 днів (в окремих випадках – 15-20 днів). Вартість одноразової візи – 60 EUR, багаторазової – 100 EUR, транзитної – 25 EUR.

Митниця:

Ввезення і вивіз національної і іноземної валюти не обмежене. Заборонено ввезення відеокасет з фільмами жахів і порнографією, а також книг і журналів аналогічного змісту. При ввезенні ліків, прописаних лікарем, необхідно представити відповідний дозвіл (рецепт). При ввезенні домашніх тварин необхідно пред’явити дозвіл ветеринарної служби країни і ветеринарне свідоцтво. Карантин для тварин – 6 місяців.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу