Віза до Італії

Для  всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд в Італію візовий. Італійська віза є шенгенською, тобто вона дозволяє її володареві знаходитися не тільки на території Італії, але також в будь-який з 15 країн-членів Шенгенського простору (Австрії, Греції, Ісландії, Португалії, Франції, Іспанії, Голландії, Бельгії, Люксембургу, Данії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Німеччини ), а також проїжджати деякі країни транзитом без візи.

Типи Італійських віз.

Італійські візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Італії: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D).

Найбільш поширені італійські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Італії.

Італійські візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Іноземцям та громадянам,  які раніше мали інше громадянство, візи

видаються після додаткової перевірки.

У разі виникнення питань до від’їжджих посольство залишає за собою право викликати його на особисту співбесіду, в деяких випадках зажадати додаткові документи.

Найнеобхідніше для подорожі до Італії.

Перелік необхідних документів для отримання службової візи:

- Закордонний паспорт, термін дії якого закінчується не пізніше 3-х місяців після закінчення поїздки;

- Копія закордонного паспорта і всіх шенгенських віз.

- Внутрішній (український) паспорт + ксерокопія першої, другої сторінки та сторінки з пропискою;

- Заповнена візова анкета з вкладишем + 3 кольорових фото 3х4;

- Бізнес-запрошення від партнерів (оригінал), повинні бути вказані: ім’я, прізвище, посада, номер, серія паспорта, дата народження, дати поїздки, мета поїздки, місце поїздки (місто).

Якщо компанія-партнер гарантує оплату витрат (проживання, харчування, страховку, це повинно бути вказано в запрошенні. Повинні бути надані відповідні документи.

Також в запрошенні повинно бути вказано те, що компанія-партнер бере на себе судову і громадянську відповідальність за повернення українських партнерів

на Батьківщину.

- Виписка з торгового реєстру (“visura camerale”) про реєстрацію італійської компанії-партнера в Торговій палаті Італії (Camera di Commercio), виписка повинна бути зроблена не пізніше 3-х місяців

до моменту подачі документів в консульство Італії;

- Ксерокопія паспорта (або посвідчення) особи, яка підписала запрошення (“Carta d’Identita”);

- Бронювання готелю, якщо ці витрати бере на себе італійська сторона, надати відповідні документи;

- Бронювання квитків з фіксованими датами (в обидві сторони);

- Довідка від підприємства в консульство на бланку;

- Довідка з місця роботи повинна бути перекладена на англійську мову. (Перекладати і завіряти документ в Бюро перекладів не потрібно).

- Ксерокопія реєстраційного свідоцтва підприємства, завірена мокрою печаткою Вашого підприємства;

- Медична страховка (Unlimited) на час перебування в Італії;

- Фінансові засоби, необхідні для забезпечення перебування в Італії: виписки з банківського рахунку, кредитна карта (оригінали та ксерокопії) + довідка про дохід

грошей за останні 3 місяці. Через брак кредитної картки необхідно надати тревел-чеки (дорожні чеки) в оригіналі на суму не менше 100 євро в день.

- Документація, що підтверджує комерційну діяльність з Італією (митні свідоцтва, рахунок-фактури і т.д.).

УВАГА: Після повернення з поїздки ксерокопія першої сторінки паспорта та візи зі штампом в’їзду-виїзду пред’являються до посольства Італії, в разі вимоги посольства також пред’являється оригінал паспорта.

ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ ДО ІТАЛІЇ

Необхідні документи: закордонний паспорт, дійсний не менше 105 днів після закінчення поїздки, всі наявні  і анулювані закордонні паспорти, ксерокопія всіх сторінок внутрішнього паспорта з відмітками, одне фото 3 × 4 см, заповнена та підписана анкета. Крім того – довідка з місця роботи встановленого зразка: на фірмовому бланку підприємства, з вказівкою адреси і телефону, займаної посади, дати зарахування на роботу і зарплати, строків оплачуваної відпустки, а також з датою видачі довідки та печаткою компанії. Для пенсіонерів – копія пенсійного посвідчення, для студентів – довідка з місця навчання та копія студентського квитка. Для школярів – довідка зі школи (в ній треба вказати адресу і телефон). Плюс, для непрацюючих, пенсіонерів, школярів і студентів – довідка з місця роботи спонсора, лист про спонсорство та оригінали документів, що підтверджують споріднення. В якості підтвердження доходів необхідно надати один з наступних документів: оригінал виписки з валютного рахунку із зазначенням номера «кредитки», приписаної до нього, плюс ксерокопію цієї «кредитки». Або копію іменної ощадкнижки. Всі виписки з рахунків повинні бути не старше одного місяця, останні рухи по рахунку – не пізніше місяця до виїзду, сума на рахунку – не менше 50 EUR на кожен день перебування в Італії. Якщо немає ні того, ні іншого, можна пред’явити Тревел-чеки на ту ж суму. В крайньому випадку – оригінал приходного ордера з вказівкою ПІБ туриста, дати вильоту в Італію і стовідсотковою сумою оплати туру. Особам до 18 років знадобиться: свідоцтво про народження (оригінал або нотаріально завірена копія, без перекладу), згоду на виїзд від батьків у двох примірниках (один примірник згоди – обов’язково на гербовому папері). У тексті згоди має бути зазначено: «… виїзд в країни Шенгенської Угоди, в тому числі Італію …», ліцензія нотаріуса. Формально термін оформлення візи – від 2 робочих днів, проте у кожного туроператора – певні дні, коли вони подають документи в посольство плюс час на їх підготовку. Так що реально оформлення візи займає в середньому 5-7 робочих днів. Консульський збір – 35 EUR. Вартість візи для дітей та ж, що і для взрослих. В згоді підписи батьків обов’язково повинні збігатися з підписами у внутрішніх паспортах батьків. Ксерокопії внутрішніх паспортів батьків обов’язкові (перша сторінка та сторінка з пропискою). Бажано (але не обов’язково) докласти візитку нотаріуса, що оформляв довіреність. Крім того, неповнолітнім туристам потрібно надати спонсорське доручення. Дозвіл має бути оформлено не раніше, ніж за три місяці до початку поїздки. У разі відсутності батьків (або одного з батьків) надається оригінал свідоцтва про смерть, оригінал книжки матері-одиначки. Важливий момент: оригінал дозволу на виїзд дитини залишається в Консульстві Італії. Для перетину кордону необхідно мати завірену копію або ще один дозвіл.

Митниця:

Безмитно можна ввозити 200 сигарет, 100 сигарел, 50 сигар або 250 г тютюну, 2 л вина або літр спиртних напоїв міцністю понад 22 ° C, 250 мл туалетної води і 50 мл духів. Також допускається ввезення прикрас, двох фотоапаратів, відеокамери, радіоприймача, магнітофона, велосипеда, човна, двох пар лиж, двох тенісних ракеток, однієї байдарки або дошки для серфінгу. На ввіз і вивіз місцевою і іноземних валют ніяких обмежень немає. Вільно вивезти можна до 10 000 EUR або еквівалентну суму в інших валютах. Вивіз сум, що перевищують зазначену, повинен бути дозволений митними органами. Для вивозу дорогоцінного каміння, творів мистецтва, археологічних об’єктів необхідно пред’явити товарний чек і дозвіл Міністерства образотворчих мистецтв. Щоб повернути частину податків за системою «tax free», потрібно зробити покупки на суму від 151 EUR в одному магазині, пред’явивши закордонний паспорт. Правда, магазинів з таким сервісом в країні небагато.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x