Віза до Нової Зеландії

Громадянам України і СНД для поїздки в Нову Зеландію потрібна віза.

Гостьова віза

Дана віза видається особам, метою поїздки яких є туризм, приватний візит до друзів або родичів або ділова поїздка. Володарі даної категорії віз не мають права працювати або здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з отриманням прибутку на території Нової Зеландії.

Для отримання даної візи в консульський відділ посольства Нової Зеландії надається наступний набір документів

* Закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 3 місяців з моменту закінчення поїздки;

* Копія першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника;

* 1 недавня кольорова фотографія розміром 3х4 см без куточків і овалів, на світлому фоні;

* Анкета (Application for Visiting New Zealand), заповнена англійською мовою та особисто підписана заявником

* Додаткова форма, заповнена англійською мовою;

* Оригінали та копії авіаквитків в обидва кінці;

* Довідка з місця роботи на фірмовому бланку з вказівкою стажу, посади і окладу (бажано, щоб сума була більше $ 700 – це істотно підвищить шанси отримання візи);

* Доказ наявності достатніх коштів для здійснення поїздки (виписка з банківського рахунку, копія ощадкнижки або спонсорський лист від громадянина Нової Зеландії);

* Копія внутрішнього паспорта;

* Копія старого закордонного паспорта, якщо в ньому є візи країн Шенгенської зони або США, Австралії, Канади, Ізраїлю, Швейцарії, Великобританії;

* Для дітей – довідка з навчального закладу, оригінал та копія свідоцтва про народження. У разі якщо дитина подорожує у супроводі одного з батьків або третіх осіб або самостійно, необхідно також надати нотаріально завірену згоду на виїзд дитини від батька / батьків, копію першої сторінки паспорта з особистими даними довірителя та свідоцтво про шлюб або розлучення батьків. При цьому довіреність має бути переведена на англійську мову, переклад має бути завірений тим же нотаріусом, який оформляв довіреність;

* У випадку туристичної поїздки – підтвердження броні готелю з печаткою та підписом відповідальної особи, а також програма туристичної поїздки по Новій Зеландії (бажано розписати її по днях);

* У разі ділової поїздки – запрошення від ділового партнера, в якому зазначаються цілі поїздки, строки, місце проживання заявника в Новій Зеландії, гарантії наявності у заявника достатніх фінансових коштів на весь час поїздки, або контракт з фірмою у Новій Зеландії;

* У разі приватного візиту буде потрібно запрошення від приватної особи із зазначенням особистих даних запрошуваного і запрошуючого, строків передбачуваного перебування в Новій Зеландії, місця проживання заявника, плюс копія паспорта громадянина Нової Зеландії або іншого документа, що дає право запрошуючій особі постійно і легітимно проживати на території цієї країни. Також запрошуючим повинна бути заповнена і підписана спонсорська форма-доручення, яка є свого роду гарантією фінансового забезпечення заявника на період перебування в країні і його своєчасного повернення на батьківщину. Також необхідно надати будь-які документи у якості доказу тривалих дружніх або родинних відносин між запрошуючим і запрошуваним: копії та оригінали свідоцтв про народження, шлюб, усиновлення, особисте листування, рахунки, що підтверджують телефонні переговори, або копії документів, що свідчать наявність спільного нерухомого майна або спільного банківського рахунку і т. д.

Транзитна віза

Безвізовий транзит заборонений, за винятком випадків, коли кінцевим пунктом проходження є Австралія (при цьому в паспорті повинна бути діюча австралійська віза, а термін перебування в Новій Зеландії обмежується 24 годинами). У будь-яких інших випадках віза необхідна навіть тоді, коли час перебування в країні становить менше 24 години (вихід за межі контрольованої зони аеропорту не дозволений). Для отримання транзитної візи у візовий відділ посольства Новій Зеландії надаються наступні документи:

* Закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 3 місяців з моменту закінчення поїздки;

* Копія першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника;

* 1 недавня фотографія розміром 3х4 см (рекомендується надавати кольорове фото!) Без куточків і овалів, на світлому фоні;

* Анкета (Application to Transit though New Zealand), заповнена англійською мовою та особисто підписана заявником

* Додаткова форма, заповнена англійською мовою;

* Оригінали та копії авіаквитків по всьому маршруту;

* Віза в країну кінцевого проходження, якщо така потрібна;

* У випадку якщо передбачається перебування на території Нової Зеландії більше 24 годин, необхідно також підтвердження броні готелю з печаткою та підписом відповідальної особи.

Консульський відділ посольства Нової Зеландії залишає за собою право запросити додаткові документи або викликати заявника на співбесіду.

Довгострокове перебування в Новій Зеландії

Для перебування в Новій Зеландії на термін більше 6 місяців необхідно надати рентгенограму грудної клітки (форма NZIS1096), а для перебування на термін більше 24 місяців – медичний сертифікат (форма NZIS1007), заповнений, підписаний і завірений особистою печаткою страхового лікаря. Всі медичні довідки дійсні протягом 3 місяців.

Особи старше 17 років, які планують поїздку в Нову Зеландію на термін більше 24 місяців, повинні представити з міліції / поліції своєї країни і тих країн, в яких вони проживали більше 5 років після досягнення 17-річного віку, довідку / довідки про відсутність судимості.

Порядок оформлення віз

Документи можна подати особисто або через тур агентство, або через довірену особу (в цьому випадку співбесіду буде проведено із заявником по телефону, або він буде викликаний в консульський відділ посольства).

Терміни оформлення віз

Стандартні терміни оформлення віз:

* Від 8 до 15 днів для осіб, метою поїздки яких є туризм або транзит через територію Нової Зеландії в третю країну;

* Від 14 днів до 30 днів для осіб, які передбачають здійснити поїздку приватного характеру.

В окремих випадках консульство може зажадати від заявника додаткові документи, при цьому термін розгляду заяви на візу може бути збільшений.

Грошова застава

У ряді випадків заявникам на гостьову візу, щодо яких у працівників консульства виникла підозра, що вони можуть залишитися в Новій Зеландії після закінчення терміну дії візи, пропонується внести грошову заставу. Застава не може бути запропонована у відношенні інших ризиків, наприклад пов’язаних із станом здоров’я і т.д. Також застава не потрібна, якщо мова йде про неповнолітніх дітей.

У разі якщо заявник залишив країну до моменту закінчення терміну дії дозволу на перебування і під час свого перебування не порушив законодавство Нової Зеландії, застава повертається в повному обсязі. Заставу може внести як сам заявник, так і запрошуюча сторона. Про необхідність внесення застави працівники консульського відділу повідомляють заявника письмово.

Максимальна сума застави на одну людину становить 5 тисяч новозеландських доларів, на заяву – 10 тисяч новозеландських доларів.

Термін дії віз

Термін дії однократної візи зазвичай складає 30 днів.

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ в Нову Зеландію

   Необхідні документи: закордонний паспорт, дійсний протягом трьох місяців після поїздки, одне фото 3 × 4 см, попередні закордонні паспорти або їх копії, ксерокопія всіх сторінок внутрішнього паспорта, довідка з місця роботи із зазначенням займаної посади, посадового окладу, стажу роботи, тривалості відпустки та його характеру (оплачувана або неоплачувана), заповнена та підписана анкета, підтвердження броні авіаквитків. В якості підтвердження доходів необхідно надати: виписку про стан банківського рахунку, копію кредитної картки з роздруківкою, дорожні чеки і т.д. з розрахунку 1000 NZD на людину на кожен місяць перебування. При поїздці з дитиною у віці до 18 років з одним із батьків необхідно надати нотаріально завірений дозвіл другого батька на виїзд. Термін оформлення візи – від 7 до 14 робочих днів.

Митниця:

Ввезення і вивіз іноземної і національної валюти необмежений (декларація обов’язкова, якщо сума перевищує 10 000 NZD). Громадяни старше 17 років можуть безмитно ввезти до 200 сигарет або 50 сигар або 250 гр тютюну або суміш всіх трьох видів – не більше, ніж 250 гр, до 4,5 л вина або пива, до 1,125 л міцних алкогольних напоїв або чистого спирту, а також товари особистого вживання сумарною вартістю до 700 NZD. Заборонено ввезення продуктів харчування (в тому числі більшості видів консервів), наркотиків, будь-яких рослин, предметів тваринного і рослинного походження (включаючи грунт і деревину), продуктів бджільництва, кормів для домашніх тварин, слонячої кістки в будь-якій формі, виробів з панцира черепахи, кістки і бивнів морського звіра, рогів носорога і шкури тигра, а також виробів зі шкіри представників сімейства котячих. Заборонено ввезення цілого ряду сечогінних, снодійних та заспокійливих засобів, серцевих препаратів, транквілізаторів, всіх видів вакцин, а також ліків, для виготовлення яких використовується мускус (якщо їх необхідність не підтверджується відповідними лікарськими приписами). Ввезення зброї заборонено, але якщо заздалегідь було отримано спеціальний дозвіл новозеландської поліції, можна ввозити вогнепальну і холодну зброю з обов’язковим митним декларуванням. Ввезення домашніх тварин з країн, де зареєстрований вірус сказу або недостатній контроль над цим захворюванням не допускається ні в якому вигляді.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу