Віза до Польщі

З метою отримання візи слід зареєструватися в Консульському відділі з 9.00 до 13.00 годин, прийти в призначений час в Консульський відділ, зробити оплату і здати документи, отримати документи з 15.30 до 16.15 годин.

Крім того, при в’їзді до Польщі іноземець повинен мати фінансові засоби, необхідні для покриття витрат по в’їзду, перебуванню та виїзду з території  РП.

Наявність візи не гарантує в’їзду на територію Польщі. Рішення про в’їзд завжди приймає Прикордонна служба.

Громадянам Білорусії, Російської Федерації та України, незалежно від декларованої ними мети в’їзду в Польщу, необхідно оформити візу.

Транзитна віза не потрібна:

-Громадянам України для проїзду через територію Польщі в країни Шенгенської Угоди, Чеську Республіку за наявності візи цих країн, дозволу на тимчасове проживання або дозвіл на проживання в цих країнах. У таких випадках строк перебування на території Республіки Польща не може перевищувати 5 днів, рахуючи від дня в’їзду.

Найнеобхідніше для подорожі до Польщі.

Термін оформлення візи 2-3 дні.

ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У ПОЛЬЩУ

 Необхідні документи: анкета, одна кольорова фотографія 3,5 × 4,5 см (не «старші» 6 місяців), закордонний паспорт (термін дії – не менше трьох місяців з моменту закінчення поїздки), ксерокопія закордонного паспорта (сторінка з фото). Документ, що підтверджує мету перебування (ваучер або підтвердження оплати туру), довідка з місця роботи, а також підтвердження наявності грошових коштів: виписка з банківського рахунку, дорожні чеки або копія кредитної картки (з довідкою з банку про наявність на ній засобів). Для дітей до 18 років: ксерокопія свідоцтва про народження (якщо у дитини є свій паспорт, то ще й два фото 3,5 × 4,5 см). Якщо неповнолітній мандрівник їде тільки з одним з батьків або з супроводжуючим, необхідна ксерокопія нотаріально оформленої заяви (доручення) від другого (обох) батьків, із зазначенням мети та строків поїздки. Термін оформлення візи – 5-10 робочих днів, консульський збір – 35 EUR. Термінова віза оформляється за 3 робочих дні, консульський збір складає 70 EUR.

Митниця:

Ввезення іноземної валюти дозволене без обмежень, але вся валюта на суму понад 10 000 EUR повинна бути обов’язково задекларована. Вивезення валюти дозволене в межах суми, зазначеної у митній декларації. Також необхідно декларувати стародавні прикраси та книги, видані до 1945 року. Обмежено ввезення ряду медикаментів (у т.ч. інсуліну – для нього необхідний рецепт) і бензину (тільки в бензобаку авто). Дозволено безмитне ввезення 200 сигарет або 50 сигар або 250 г тютюну, літра міцних алкогольних напоїв, 2 л вина, 5 л пива, духів – не більше 50 мл, туалетної води – не більше 250 мл.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу