Віза до ПАР

Для  всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд ПАР візовий. У випадку відвідування сусідніх держав з наступним поверненням на територію ПАР, рекомендується при зверненні за візою вказати всі необхідні подробиці, а також отримати дворазову або багаторазову візу.

Типи Південноафриканських віз.

Візи  до ПАР бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в ПАР: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D)

Найбільш поширені південноамериканські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта у ПАР.

Візи в ПАР бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Увага: у виняткових випадках консульський відділ посольства ПАР може вимагати внесення туристом грошового депозиту як гарантії повернення туриста з ПАР. Орієнтовний розмір депозиту 800-1000 USD. Депозит повертається туристові за поданням паспорта з відміткою виїзду з ПАР.

Відмова туриста вносити депозит тягне відмову у візі і буде розглядатися як відмова від туру із застосуванням штрафних санкцій.

Середній термін оформлення візи ПАР – 10 днів.

Необхідні документи для оформлення візи в ПАР:

1. Закордонний паспорт, термін закінчення – не менше 1 міс. з моменту передбачуваного виїзду з ПАР.

2. Недавня фотографія (один прим.).

3. Анкета, заповнена англійською мовою друкованими літерами.

4. Копії розгорнутих сторінок внутрішнього паспорта, розташовані на аркушах А4 з двох сторін (по 2 розвороти з кожного боку аркуша).

5. Довідка з місця роботи на бланку з адресою, телефоном, печаткою із зазначенням місця роботи, посади, з якого часу працює, окладу, строку відпустки.

6. Роздруківка бронювання авіаквитка (сам квиток потрібен до моменту отримання віз).

7. Для дитини: 1 фото, дозвіл від батьків на виїзд дитини за кордон (якщо дитина їде без батьків), завірена у нотаріуса; довідка зі школи про канікули, копія свідоцтва про народження.

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У ПАР

   Необхідні документи: заповнена анкета, закордонний паспорт з терміном дії не менше місяця з моменту виїзду з ПАР і двома чистими сторінками, одна фотографія 3 × 4, копія всіх заповнених сторінок внутрішнього паспорта (по два розвороти на аркуші А4 з кожного боку), підтвердження бронювання авіаквитків (роздруківка). Для отримання візи (після її схвалення) пред’являються оригінали або ксерокопії авіаквитків зі зворотною фіксованою датою. Крім того, буде потрібно довідка з місця роботи на фірмовому бланку організації з зазначенням посади, дати прийняття на роботу, заробітної плати та з обов’язковим зазначенням періоду наданої відпустки. Для пенсіонерів таку довідку замінює копія пенсійного посвідчення. Студенту або школяреві необхідно подати довідку з навчального закладу про те, що навчальна частина не заперечує проти його відсутності на заняттях. Для дітей до 14 років будуть потрібні оригінал та копія свідоцтва про народження (навіть в разі наявності свого закордонного паспорта). Також необхідно надати виписку про стан банківського рахунку або копії дорожніх чеків. Особам, які не досягли 18 років, необхідно нотаріально завірений дозвіл батьків на виїзд. Також повинні бути пред’явлені свідоцтво про шлюб батьків, свідоцтво про народження дитини та їх копії. Термін оформлення візи – 10 робочих днів. Консульський збір – близько 50 EUR (не стягується з дітей, вписаних в паспорт батька). Громадяни України, Молдови, Вірменії та Грузії можуть оформити візи в консульстві в Києві, громадяни Казахстану – в Алмати, а громадяни прибалтійських країн – в консульстві ПАР в Гельсінкі. Якщо туристи збираються заїжджати з ПАР в Лесото або Свазіленд, їм необхідно оформляти багаторазову візу.

Митниця:

Ввезення і вивіз валюти не обмежений, в тому числі в дорожніх чеках і на кредитних картках. Ввезення і вивіз місцевої валюти обмежений сумою не більше 500 ZAR на людину. Безмитно ввозиться до 400 сигарет, 50 сигар або 250 г тютюну, до 2 л вина, до 1 л інших спиртних напоїв, до 50 мл парфумів, 250 мл туалетної води, а також подарунки, сувеніри і інші товари особистого користування на суму не більше 500 ZAR. Особам, які не досягли 18-річного віку, провезення тютюну і алкогольних напоїв не дозволяється. Заборонено ввезення зброї (на мисливську зброю потрібна спеціальна ліцензія строком на 180 днів, одержувана в точці перетину кордону) і наркотиків, а також свіжих овочів і фруктів. Заборонений вивіз необроблених алмазів, а на вироби з дорогоцінних металів і діаманти потрібно мати відповідний сертифікат з магазина. Для вивозу шкур диких тварин потрібен дозвіл державної ветеринарної служби.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу