Віза до Іспанії

Для  всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд в Іспанію візовий. Іспанська віза є шенгенською, тобто вона дозволяє її володареві знаходитися не тільки на території Іспанії але також в будь-який з 15 країн-членів Шенгенського простору (Австрії, Греції, Ісландії, Португалії, Італії, Франції, Голландії, Бельгії, Люксембургу, Данії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Німеччини) , а також проїжджати деякі країни транзитом без візи (наприклад, Польщу, Словенію і т.д.).

Найважливіше для подорожі до Іспанії.

Типи Іспанських віз.

Іспанські візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Іспанії: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D). Є також навчальні візи (для навчання і наукових досліджень) і віза резидента, що дозволяє в’їхати в Іспанію з метою подальшого оформлення проживання строком більше трьох місяців.

Найбільш поширені іспанські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Іспанії.

Іспанські візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Іноземцям та громадянам, які раніше мали інше громадянство, візи

видаються після додаткової перевірки.

Документи повинні бути подані особисто заявником або його представником за нотаріальним дорученням.

Генеральне Консульство залишає за собою право вимагати представити будь-які додаткові документи.

Термін виготовлення візи 10 днів.

Необхідні документи для оформлення візи в Іспанію:

1. Відповідним чином заповнена та підписана анкета, в 2 примірниках з 2 недавніми фотографіями, прикріпленими степлером.

2. Закордонний паспорт терміном дії не менше 3 місяців з дня закінчення запитуваної візи (за наявності 2 діючих закордонних паспортів необхідно представити обидва).

3. Ксерокопія сторінок закордонного паспорта з особистими даними власника.

4. Ксерокопія всіх сторінок внутрішнього паспорта.

5. Медична страховка на всі види допомоги на весь період перебування на території Шенгенських країн з мінімальною сумою страхового покриття в 30 тисяч доларів.

6. Підтвердження економічних і професійних гарантій заявника: довідка з місця роботи, довідка про покупку валюти.

7. Бронювання готелю.

8. Бронювання авіаквитків туди і назад.

9. Підтвердити наявність суми не менше 50 $ США в день на людину.

10. У разі, якщо заявник неповнолітній і їде без батьків, обов’язково їх дозвіл на виїзд дитини, завірений нотаріусом.

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У ІСПАНІЮ

   Термін оформлення візи – 4 робочих дні. Необхідні документи: закордонний паспорт (повинен бути дійсний 120 днів з дня вильоту), дві кольорові фотографії формату 35 × 45 мм на світлому однотонному тлі, зроблених недавно і які мають максимальну подібність із заявником; ксерокопії формату A4 (нічого обрізати не треба) тих сторінок внутрішнього паспорта , де є якась інформація, довідка з місця роботи (в ній необхідно вказати посаду, з якого часу турист працює в компанії, що поїздка співпадає з черговою оплачуваною відпусткою). Ще потрібні ксерокопії всіх сторінок закордонного паспорта, включаючи порожні – теж на аркушах формату А4, по дві сторінки паспорта на одному обороті. Якщо є другий або старий закордонний паспорт, необхідно зробити ксерокопії всіх його сторінок, на яких є будь-які позначки і візи. Оригінали анульованих закордонних паспортів не потрібні. Для учнів – копія довідки з навчального закладу. Для осіб з недостатнім доходом потрібно спонсорське доручення, написане від руки на окремому аркуші: «Я, ПІБ, спонсорую поїздку … вказати родинне чи інше відношення до туриста і ПІБ туриста … в Країни Шенгенської угоди, в тому числі Іспанію з … по … »з числом і підписом спонсора, а також підтвердження доходів спонсора. Особам до 18 років знадобиться надати: свідоцтво про народження (достатньо копії), нотаріально завірений дозвіл на виїзд дитини (достатньо копії). Якщо неповнолітня дитина їде без батьків, у супроводі третьої особи, консульство може запросити апостиль довіреності. У разі відсутності батьків (батька) надається ксерокопії свідоцтва про смерть і книжки матері-одиночки. Всі документи на візу, крім закордонних паспортів та довідок з місця роботи, приймаються в копіях. Оригінали інших документів, крім самих закордонних паспортів, не повертаються. Прізвище в закордонному паспорті туриста повинно строго відповідати прізвищу в загальногромадянському паспорті. Свідоцтва про шлюб та інші документи про зміну прізвища в даному випадку сили не мають. Для дітей до 14 років, вписаних в паспорт, віза оформляється безкоштовно. З 14 років діти зобов’язані мати свій паспорт – відповідно, віза для них буде платною.

Митниця:

Ввезення іноземної валюти необмежене (декларація необхідна, якщо сума перевищує 6000 EUR). Дозволений вивіз ввезеної раніше іноземної валюти – в обсязі, що не перевищує задекларований на в’їзді. Дозволено безмитне ввезення 200 сигарет, 2 л вина, міцних спиртних напоїв, продуктів харчування, предметів і речей домашнього ужитку – в межах особистих потреб. Радіо-, відео-та фотоапаратура повинна декларуватися. Дозвіл на ввезення кінотехніки повинне бути оформлене у консульському відділі посольства Іспанії. Заборонено ввезення наркотиків, деяких медикаментів, зброї, боєприпасів і вибухових речовин. Заборонений вивіз історичних цінностей, антикваріату, коштовностей, зброї і боєприпасів без спеціального дозволу.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу