Віза до Швеції

Для всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд до Швеції візовий. Шведська віза є шенгенською, тобто вона дозволяє її володареві знаходитися не тільки на території Швеції, але також в будь-якій з 15 країн-членів Шенгенського простору (Австрії, Греції, Ісландії, Португалії, Італії, Іспанії, Голландії, Бельгії, Люксембургу, Данії, Норвегії, Фінляндії, Франції, Німеччини ), а також проїжджати деякі країни транзитом без візи (наприклад, Польщу, Словенію і т.д.).

Типи Шведських віз.

Шведські візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Швеції: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D)

Найбільш поширені шведські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Швеції.

Шведські візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Іноземцям та громадянам, які раніше мали інше громадянство, візи видаються після додаткової перевірки.

Візи в Швецію оформляються в Консульському відділі Королівського Посольства Швеції.

Термін оформлення візи в Посольстві: не менше 5 робочих днів.

Необхідні документи для оформлення візи до Швеції:

1. Закордонний паспорт, що діє не менш 3-х місяців з дня закінчення поїздки;

2. 1 фото 3х4;

3. Основна анкета в 1-му екземплярі і додаткові анкети в 1-му примірнику;

4. Ксерокопія всіх заповнених сторінок внутрішнього паспорта;

довідка з місця роботи із зазначенням посади, зарплати, дати працевлаштування на роботу, підтвердженням відпустки / канікул на час перебування в Швеції.

Необхідні документи для дітей до 18 років:

1. 1 фото 3х4;

2. Копія свідоцтва про народження;

3. Довідка з місця навчання;

4. Копія довіреності від другого (або обох) батьків, оформленої на країни Шенгену, із зазначенням термінів поїздки.

ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У Швеції

   Необхідні документи: закордонний паспорт (термін дії – не менше трьох місяців з дня закінчення поїздки, наявність підпису власника обов’язково), анкетні дані, два фото 3 × 4 см на світлому фоні (для дітей, вписаних в паспорт, потрібно надати три фотографії), довідка з місця роботи на фірмовому бланку підприємства з зазначенням посади, окладу (не менше 20 000 RUR), повної адреси та телефону (з кодом). А також – копії всіх сторінок внутрішнього паспорта із записами або штампами. Для дітей, не вписаних в паспорт: два фото, копія свідоцтва про народження та копії всіх «функціональних» сторінок внутрішнього паспорта (якщо такий є). Якщо дитина виїжджає з одним з батьків, необхідна копія доручення на виїзд від другого батька і ксерокопії загальногромадянських паспортів обох батьків. Для непрацюючих замість довідки з роботи підійде копія пенсійного посвідчення (для пенсіонерів) або довідка з місця навчання (для школярів і студентів). Також знадобиться підтвердження доходів спонсора та спонсорську заяву, написану від руки на окремому аркуші: «Я, ПІБ, спонсорую поїздку … вказати родинне чи інше відношення до туриста і ПІБ туриста … в Країни Шенгенської угоди, в тому числі Швецію з … по … »з числом і підписом спонсора. Якщо турист – приватний підприємець, йому слід надати ксерокс свідоцтва про реєстрацію підприємства та копію довідки про сплату податків (податкової декларації). Самотні жінки, які виїжджають з дітьми, повинні надати ксерокопію посвідчення матері-одиночки або оригінал довідки з міліції про те, що з батьком дитини відношення не підтримуються і його місцезнаходження невідоме, вдови (вдівці) повинні надати копію свідоцтва про смерть чоловіка (дружини). Чоловіки у віці до 28 років повинні надати копію військового квитка або приписного свідоцтва, або ж довідку з військкомату про відстрочення (не менше ніж на рік). Особи, прописані і працюючі (проживають) у різних містах, повинні надати копію реєстрації за місцем роботи. Якщо турист має декілька діючих закордонних паспортів, усі вони повинні бути надані в консульство. Термін оформлення візи – не менше 9 робочих днів. Додатково до основного пакету документів потрібні: дві кольорові фотографії 3,5 × 4,5 см зі світлим фоном (на вписаних в паспорт дітей здається по три фотографії), ксерокопія першої та другої сторінок закордонного паспорта, ксерокопія всіх сторінок внутрішнього паспорта (навіть чистих), Старий закордонний паспорт, якщо в ньому є Шенгенські візи, видані за останні три роки, довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу та зазначенням терміну, з якого заявник працює, а також заробітної плати за кілька останніх місяців (на фірмовому бланку, завірена печаткою) .

Митниця:

Ввезення національної і іноземної валюти не обмежене. Вивіз іноземної валюти не обмежений. Безмитно можна ввозити літр міцних алкогольних напоїв з вмістом алкоголю понад 22 ° або два літри міцних вин міцністю від 15 ° до 22 °, два літрів вина до 15 ° і два літри пива, а також 200 сигарет або 100 сигар або 550 г тютюну. Алкоголь дозволено провозити тільки особам старше 20 років, тютюнові вироби – особам старше 18. Заборонені до вивезення продукти харчування (за винятком чаю та кави), тварини і рослини без спеціальних дозволів, наркотики і допінгові засоби, мобільні телефони, не відповідні вимогам шведської телефонної мережі. Без спеціального дозволу також не можуть бути вивезені зброя, легкозаймисті та вибухові речовини, предмети мистецтва. Можна отримати часткове відшкодування ПДВ, якщо купувати товари в магазинах, що входять в систему безмитної торгівлі в Швеції (tax-free). Мінімальна сума покупки – 200 SEK. При покупці потрібно пред’явити паспорт та попросити виписати спеціальний чек на повернення податку (Global Refund Cheque). Туристи отримають товар в запечатаній упаковці, яку можна розкривати до одержання дозволу на вивіз. Товар повинен бути вивезений з країни протягом трьох місяців з дня покупки. При виїзді з Швеції або з останньої країни маршруту, яка входить до Європейського Союзу, потрібно пред’явити паспорт, товари в запечатаній упаковці і чеки на повернення податку, після чого туристи отримають дозвіл на вивезення (штамп). Дають дозвіл на вивіз і оплачують  чеки контори по поверненню податку. Вони є в пунктах виїзду зі Швеції, Фінляндії і Норвегії, а також в аеропорту Копенгагена.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу