Віза до Таїланду

Для оформлення візи в консульському відділі посольства необхідно надати наступні документи:

* Закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 6 місяців з дня закінчення поїздки;

* 2 кольорові фотографії розміром 3х4 см;

* Заповнену анкету з підписом заявника;

* Ксерокопію заповнених сторінок внутрішнього паспорта;

* Сплачений консульський збір.

* Довідку з місця роботи на фірмовому бланку підприємства з зазначенням посади та окладу заявника;

- для студентів і школярів – довідку з місця навчання;

- для пенсіонерів – копію пенсійного посвідчення;

- для непрацюючих – заява від родича або спонсора про фінансування поїздки, довідку з його місця роботи і ксерокопію першої сторінки паспорта заявника;

- для неповнолітніх – копію свідоцтва про народження.

На дітей, вписаних в паспорт батьків, окрема анкета не заповнюється, їх дані вписуються в анкету батьків, а фотографії наклеюються поряд з фотографією батька на анкету. Якщо дитина виїжджає у супроводі одного з батьків або третьої особи, до анкети необхідно додати копію нотаріально завіреної згоди на виїзд дитини від батька (батьків).

Порядок оформлення віз

Попереднього запису в консульському відділі посольства Таїланду немає. Особиста присутність при подачі документів необов’язкова. Прийом документів здійснюється по робочих днях, з 09.00 до 13.00. Термін оформлення візи становить 5 днів. Для осіб, що проживають на території Чеченської Республіки, термін оформлення візи становить 14 днів.

Консульський збір

Консульський збір за оформлення одноразової візи становить $ 25, дворазової – $ 50. Збір оплачується при подачі документів. Консульський збір стягується в однаковому розмірі як з дорослих, так і з дітей, навіть якщо вони вписані в паспорт батьків.

Термін дії віз

Термін дії однократної візи становить 3 місяці з моменту видачі, період перебування в країні – 2 місяці. Термін дії дворазової візи складає 3 місяці з моменту видачі, дозволено два в’їзди в країну з тривалістю перебування за два місяці.

Перетин кордону

При перетині кордону офіцеру прикордонної служби необхідно пред’явити ЗП(термін дії якого складає не менше 6 місяців з моменту в’їзду) та заповнену міграційну картку. У паспорт ставиться штамп із зазначенням дати в’їзду. Збори не стягуються.

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У ТАЙЛАНД

   Всім неповнолітнім, навіть слідуючим у супроводі батьків, обов’язково потрібно мати з собою копію свідоцтва про народження. Дітям, які виїжджають без батьків, потрібні свідоцтво про народження і довіреність від обох батьків.

Митниця:

Ввезення і вивіз іноземної валюти не обмежений, декларація потрібна на суму від 10 000 USD. Вивіз національної валюти – не більше 50 000 THB, понад цієї суми – тільки за спеціальним дозволом. Безмитно дозволяється ввозити 200 сигарет або 250 гр тютюну, літр вина або міцного алкоголю, одну фото-, відео-або кінокамеру. Заборонений вивіз золотих злитків, зображень Будди (окрім шийних медальйонів), платинових прикрас, необроблених дорогоцінних каменів, слонової кістки і будь-яких виробів з шкіри і кістки тварин, а також марок та антикваріату (потрібен дозвіл Департаменту витончених мистецтв). Заборонено ввезення наркотиків, зброї (без дозволу поліції) і порнографії. Для вивозу коштовностей необхідно отримати в магазині сертіфікат. Особи, затримані з наркотиками, засуджуються в Таїланді до смертної кари. Бажаючі вивезти інгредієнти «тайських таблеток» цілком можуть бути затримані за контрабанду наркотичних засобів.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу