Віза до ОАЕ

Громадянам України для відвідування ОАЕ потрібна віза.

Імміграційна служба МВС ОАЕ розглядає заяви на візи від громадян (як жінок, так і чоловіків!), які не досягли тридцятирічного віку, в особливому порядку.

Види віз

Тип А, тип В – транзитні візи, на один або кілька в’їздів. Мета поїздки – транзит через територію ОАЕ в треті країни.

Тип С – короткострокова віза, може бути одноразовою або багаторазовою. Мета поїздки – туризм, відвідування друзів чи родичів, діловий візит.

 Найнеобхідніше при подорожі до ОАЕ.

Туристична та гостьова візи

Візу можна отримати або через тур агентство (туристична віза), або звернувшись безпосередньо в консульський відділ Посольства ОАЕ (гостьова та туристична візи).

Якщо тур був заброньований через тур агентство або безпосередньо через туроператора в ОАЕ, то саме їм необхідно надати:

* Копію паспорта (відскановану копію або факс), термін дії якого повинен становити не менше 3 місяців з дня закінчення поїздки;

* Заповнену англійською мовою анкету;

* Жінкам, які не досягли тридцятирічного віку і подорожуючим без супроводу чоловіка або які мають з останнім різні прізвища, необхідно надати копію свідоцтва про шлюб;

* Для дітей – копію свідоцтва про народження;

* Додатково від жінок, які не досягли 30 років і які забронювали для свого відпочинку готелі категорії 2 * або 3 *, імміграційна служба ОАЕ вимагає внести тур агентству, яке здійснювало бронювання, депозит у розмірі $ 1500 (дану суму тур агентство буде зобов’язане сплатити у вигляді штрафу в разі невиїзду туристки з Еміратів по закінченні терміну дії путівки);

* Оплачений візовий збір, який на сьогоднішній день складає $ 40 за одноразову візу, $ 80 за багаторазову. Можливо, що агентство запросить додаткову оплату за свої послуги.

Також можна звернутися за візою безпосередньо в консульський відділ Посольства ОАЕ. У цьому випадку необхідно надати наступні документи:

* Закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 3 місяців з дня закінчення поїздки;

* 3 недавні кольорові фотографії розміром 3х4 см;

* Запрошення від громадянина ОАЕ або особи, яка має посвідку на проживання, або ваучер або підтвердження бронювання готелю від туроператора, офіційно зареєстрованого в Еміратах;

* Копію паспорта громадянина ОАЕ або посвідки на проживання (у разі візиту на приватне запрошення);

* Анкету в 3 примірниках з особистим підписом заявника (приймаються до розгляду тільки анкети, заповнені англійською або арабською мовою);

* Жінкам, які не досягли тридцятирічного віку і подорожуючим без супроводу чоловіка або які мають з останнім різні прізвища, необхідно надати копію свідоцтва про шлюб;

* Для дітей – копію свідоцтва про народження;

* Сплачений консульський збір.

Транзитна віза

Набір документів для отримання транзитної візи такий самий, як і для туристичної або гостьової. Додатково надається квиток (копія) в країну проходження або документ, що підтверджує маршрут прямування в третю країну через територію ОАЕ (ваучер, бронь готелю, круїзу, запрошення і т.д.).

Термін оформлення віз

Оформлення віз може займати від 4 до 15 днів. Можна також оформити термінову візу, але вартість в цьому випадку збільшиться вдвічі. Влада ОАЕ вправі відмовити в наданні в’їзної візи, поінформувавши про це заявника або агентство, яке оформляє візу, не пізніше, ніж за 24 години до початку поїздки.

Обмеження з видачі віз

Для жінок, які не досягли тридцятирічного віку і які подорожують без супроводу чоловіка або батька, можлива відмова у наданні в’їзної візи.

Особам, які мають у паспорті візи держави Ізраїль, буде відмовлено у в’їзді в ОАЕ.

Візи не видаються дітям, подорожуючим без супроводу батьків (у супроводі третіх осіб). Якщо дитина (особливо це стосується дівчаток у віці від 10 до 16 років) подорожує з матір’ю, без супроводу батька, можлива також відмова у візі.

Термін дії віз

Зазвичай термін дії туристичної візи складає 30 днів, при цьому період перебування в країні збігається з датами заброньованого туру. Для гостьової візи термін дії складає до 90 днів, період перебування – до 30 днів. Термін дії транзитної візи – 14 днів.

Вартість віз

Консульський збір для всіх типів віз (туристична, транзитна, гостьова) складає $ 40 (одноразова віза), $ 80 (багаторазова віза). Для дітей, вписаних в паспорт батьків, збір становить $ 30.

Продовження візи

У разі якщо віза прострочена, стягується штраф у розмірі 100 дирхам за кожен день перебування. Процедура продовження візи вельми складна. Продовжити візу можна лише за умови проживання в готелях категорії 5 * і наявності документів, що підтверджують оплату готелю на додатковий термін перебування або при наявності поручительства приймаючої сторони або готелю. Зазвичай віза продовжується на той самий строк, на який вона була видана раніше.

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У ОАЕ

   Правила отримання візи для громадян Росії, Білорусі, Казахстану та України: закордонний паспорт повинен бути дійсний не менше трьох місяців з дня подачі документів на візу. Необхідні документи: сканована кольорова копія закордонного паспорта (формат – JPEG, розмір не більше 40 Кб), сканована кольорова фотографія 4,3 × 5,5 см (формат – JPEG, розмір файлу не більше 40 Кб) і заповнена анкета. Обов’язково зверніть увагу на те, що копії з фотографій на паспорті не приймаються. Фотографію та копію паспорта необхідно відправляти окремими файлами, імена файлів повинні відповідати прізвищу та імені туриста на англійській мові. Всі документи передаються туроператору на електронних носіях або висилаються по електронній пошті. Звичайна в’їзна віза (tourist visa) на 28 днів оформляється протягом п’яти робочих днів, термінова – менш, ніж за два робочих дні, не рахуючи п’ятницю і суботу. Вартість звичайної візи – від 50 USD (але не більше 58 USD), термінової – 80 USD. Дітям, вписаним в паспорт батьків, віза відкривається безкоштовно, а якщо дитина має свій паспорт, то віза на нього відкривається, як на дорослого і оплачується відповідно. Віза оформляється імміграційною службою в ОАЕ і видається туристам по прильоту (або оригінал, або копія). Перед вильотом туристам обов’язково потрібно отримати на руки письмове підтвердження видачі візи (лист з підтвердженням від приймаючого туроператора або готелю). Незважаючи на те, що в ОАЕ немає офіційних обмежень за статевою та віковою ознаками, в деяких випадках у видачі візи можуть відмовити незаміжнім жінкам у віці до 30 років, а також жінкам у віці до 30 років, що прибувають в країну зі своїми чоловіками, але не носять прізвище чоловіка. Туристична віза не продовжується і не переоформлюється. В’їзд і виїзд з країни за туристичною візою можливий тільки через один і той же аеропорт. Візи не видаються власникам ізраїльських паспортів.

Митниця:

Ввезення і вивіз іноземної і національної валюти не обмежений. Дозволено безмитне ввезення 400 сигарет, двох літрів вина або міцних алкогольних напоїв на кожного дорослого, який не належить до мусульманського віросповідання. Заборонено ввезення зброї, наркотиків і порнографії, а також відеопродукції та книг, що суперечать нормам ісламу. Митниця може вилучити підозрілі з їхньої точки зору матеріали для цензурного перегляду на строк до декількох днів. Порушення цієї заборони переслідуються за законом і жорстко караються – аж до тривалого тюремного ув’язнення. В ОАЕ обмежено ввезення ліків і медикаментів, тому слід вийняти з аптечки будь-які нарковмісні препарати та сильнодіючі заспокійливі засоби. Якщо є сумніви, краще проконсультуватися з Посольством ОАЕ. Якщо «сумнівні» ліки дійсно потрібні, може допомогти офіційно завірений переклад на англійську мову рекомендацій лікаря.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу