Віза до США

Для громадян України в’їзд в США візовий.

B-1/B-2 – видається туристам, а також відрядженим на строк до одного року;

F-1 – студентам на період навчання (крім звичайних документів у консульство надається форма 1-20 (свідоцтво про відповідність статусу студента академічних навчальних закладів і мовних програм) і квитанція про оплату першого року навчання);

G – співробітникам міжнародних організацій на період роботи;

J-1 – викладачам, аспірантам, прибулим у США за програмами обміну (потрібно форма ТАР – 66, заповнена університетом США або організацією-спонсором);

Н – для тимчасових робітників і стажистів (потрібно форма 1-797, заповнена організацією США і схвалена службою імміграції та натуралізації США);

L – для співробітників міжнародних корпорацій, спільних підприємств (потрібно форма 1-797).

Найнеобхідніше при подорожі до США .

Іноземцям та громадянам, які раніше мали інше громадянство, візи видаються після додаткової перевірки.

Не імміграційні візи призначені для громадян, які бажають зробити короткочасну поїздку, метою якої є туризм, лікування, ділове співробітництво, тимчасова робота або навчання.

Відповідно до закону США, кожен заявник повинен переконати консула в тому, що він / вона не збирається іммігрувати в США. В кожному окремому випадку рішення про можливість одержання заявником візи приймає консул посольства або консульства.

В залежності від індивідуальних особливостей кожної заяви, які звертаються за одним і тим же типом візи заявникам можуть бути задані різні питання, і у них можуть вимагатися різні документи. Консул також може попросити надати додаткові документи, якщо це буде потрібно для прийняття рішення.

Треті особи не можуть супроводжувати заявників на візу в приміщення Посольства, де проходить співбесіду. Дане правило поширюється на громадян США, подружжя, адвокатів, спонсорів, друзів і членів сім’ї. Будь-яка інформація, яку супроводжуючі хотіли б надати на підтримку заявника, повинна бути подана разом з документами заявника або надана самим заявником безпосередньо на співбесіді з консульським офіцером.

Консульський збір – 100 доларів.

Необхідні документи для оформлення візи в США:

1. Діючий закордонний паспорт (оригінал)

2. Другий діючий паспорт

3. Старий закордонний паспорт або його копія

4. Фотографія 5,5 х5, 5

5. Анкета

6. Додаток до анкети

7. Довідка з місця роботи або навчання (оригінал).

8. Для студентів: студентський квиток (ксерокопія)

9. Для пенсіонерів: пенсійне посвідчення (ксерокопія)

10. Для дітей до 18 років: свідоцтво про народження дитини (ксерокопія)

11. Довіреність або завірена копія на виїзд дитини (при виїзді дитини без одного з батьків або з третьою особою)

12. Ксерокопія паспорта батька (їй) дає доручення на поїздку дитини до 18 років

13. Копії документів про володіння нерухомістю і фінансової спроможності

Також необхідно підготувати наступні документи:

- Копії, документів, що підтверджують всі додаткові джерела отримання доходів і наявність грошових коштів (валютні і гривневі рахунки, кредитні карти, акції і т.д.)

- Документи про підприємство: копії реєстраційних документів, ліцензія (тільки для керівної ланки);

- Інформація про діяльність підприємства (реклама, договори, контракти і т.д.);

- Візитна картка або посвідчення;

- Документи на власність (копії): приватизація житла, володіння будинком, землею, гаражем; техпаспорт на автомобіль;

- Документи на родину (копії): свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження дітей.

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ В США

   Всім громадянам України, незалежно від віку, для поїздки в США необхідна віза (гостьова, туристична B1/B2 або бізнес-віза). Американські закони не визначають офіційний список документів, необхідних для отримання візи, тому дуже важливо надати в консульство найбільш повний пакет документів, що підтверджують міцне матеріальне становище, а також родинні та ділові зв’язки. Основні документи, необхідні для отримання візи: закордонний паспорт з хоча б однією чистою сторінкою, дійсний не менше 6 місяців; одне кольорове фото 5 × 5 см на білому або майже білому фоні (фотографії повинні надавати всі заявники, включаючи дітей, вписаних в паспорт батьків) ; анкета-заява за формою DS-156 (чоловікам у віці від 16 до 45 років також необхідно заповнити додаток за формою DS-157); квитанція про сплату консульського збору; докази того, що турист залишить територію США по закінченні терміну перебування. В якості доказів того, що турист покине США по закінченню терміну поїздки, рекомендується представити в консульство наступні документи: довідку з місця роботи, яка включає інформацію про доходи (в деяких випадках можуть знадобитися відомості про доходи чоловіка / дружини або батьків, а також інші документи, що підтверджують наявність постійного доходу) або довідку з місця навчання (якщо заявник є учнем або студентом); відомості про наявність найближчих родичів (чоловік / дружина, діти); документи, що підтверджують наявність власності; відомості про цілі і завдання поїздки (туристичний ваучер, бронь готелю); старий паспорт з попередньою візою і штампом, що вказує дату повернення (для осіб, вже в’їжджали в США раніше). Для неповнолітніх дітей необхідно надавати копію свідоцтва про народження. Якщо діти виїжджають в США без батьків або з одним з батьків, необхідно надати нотаріально завірений дозвіл від обох або від одного батька відповідно. Термін оформлення візи – 10-15 днів (якщо оформлення проходить без співбесіди з туристом). Документи на візу рекомендується здавати туроператору завчасно, найкраще – за 4 тижні до початку туру.

Митниця:

Ввезення і вивіз національної і іноземної валюти не обмежене. Суми понад 10 000 USD потрібно декларувати, це відноситься і до дорожніх чеків. Предмети особистого користування не обкладаються митом, заборонено ввезення швидкопсувних продуктів, зброї і наркотиків. З Гавайських островів заборонений вивіз більшості видів рослин і представників фауни. У країну можна безмитно ввезти не більше літра алкоголю (включаючи пиво, вино та лікери), не більше 200 сигарет або 50 сигар або 2 кг курильного тютюну. Додатково можна ввезти ще 100 сигар – в якості так званого «дозволеного подарунка».


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу