Віза до Венесуели

Громадянам України і СНД для в’їзду до Венесуели потрібна віза.

Туристична віза

Дана віза видається особам, метою візиту яких є туризм, відвідини друзів або родичів, а також короткострокові ділові візити, не пов’язані з отриманням прибутку на території Венесуели.

Для оформлення даної візи необхідно надати в консульський відділ посольства Венесуели наступні документи:

- Закордонний паспорт терміном дії не менше 6 місяців на момент подачі документів на візу. У паспорті повинно бути дві вільні сторінки для вклеювання візи;

анкету, заповнену англійською або іспанською мовою і підписану особисто заявником. Анкету слід заповнювати на комп’ютері або від руки друкованими літерами;

копію першої сторінки закордонного паспорта з даними заявника;

- 2 кольорові фотографії розміром 3х4 см на білому фоні, виконані не раніше ніж за шість місяців до моменту подачі заяви на візу. Одну фотографію необхідно приклеїти до анкети, другу – вкласти в закордонний паспорт;

- Копії всіх заповнених сторінок внутрішнього паспорта;

- Оригінал довідки з місця роботи на фірмовому бланку підприємства з зазначенням посади, окладу, стажу роботи та копію реєстраційного свідоцтва компанії;

студентам і школярам – довідку з місця навчання;

- Неповнолітнім – копію свідоцтва про народження (навіть за наявності внутрішнього паспорта);

- Докази фінансового благополуччя – актуальну виписку з банківського рахунку із зазначенням дати відкриття рахунку, балансу та номера рахунку;

копії документів, що підтверджують наявність у заявника нерухомого або комерційного майна (одну копію слід направити в консульський відділ);

- Підтвердження броні готелю (оригінал або факс) з друком і підписом відповідально особи або запрошення від тур фірми Венесуели, копію якого приймаюча сторона повинна надіслати в консульський відділ за факсом.

- Запрошення від приватної особи або організації. У запрошенні повинно бути обумовлено, що запрошуюча сторона бере на себе всі витрати на поїздку, фінансове забезпечення, а також витрати на виїзд запрошеної особи з країни. У запрошенні повинні міститися такі відомості:

- Прізвище, ім’я, адреса та номер паспорта (посвідчення особи) особи, яка запрошує або адреса та реквізити запрошуючої компанії;

- Прізвище, ім’я, адресу та номер паспорта запрошуваного;

- Терміни поїздки і місце проживання заявника під час перебування у Венесуелі;

- Копія посвідчення, шо особи запрошує. Копію запрошення приймаюча сторона повинна відправити у консульський відділ по факсу.

- Оригінал і копію авіаквитків в обидва кінці або підтвердження броні авіаквитків в обидва кінці. В броні повинні бути зазначені дати і час вильоту і повернення, номери рейсів і назва авіакомпанії.

Транзитна віза

Безвізовий транзит можливий у випадку, коли пасажири продовжують поїздку протягом 24 годин з моменту прибуття тим же самим або стикувальним рейсом і не покидають транзитної зони аеропорту. У всіх інших випадках необхідно заздалегідь оформити транзитну візу.

Для отримання даної візи необхідно надати наступний набір документів:

закордонний паспорт терміном дії не менше 6 місяців на момент подачі документів на візу. У паспорті повинно бути дві вільні сторінки для вклеювання візи;

анкету, заповнену англійською або іспанською мовою і підписану особисто заявником. Анкету слід заповнювати на комп’ютері або від руки друкованими літерами;

копію першої сторінки закордонного паспорта з даними заявника;

2 кольорові фотографії розміром 3х4 см на білому фоні, виконані не раніше ніж за шість місяців до моменту подачі заяви на візу. Одну фотографію необхідно приклеїти до анкети, другу – вкласти в закордонний паспорт;

копії всіх заповнених сторінок внутрішнього паспорта;

візу в країну кінцевого проходження, якщо така потрібна;

оригінали та копії авіаквитків по всьому маршруту або підтвердження броні квитків із зазначенням назви авіакомпанії, номерів рейсів, назви аеропорту, через який здійснюється в’їзд і виїзд з Венесуели, дати прибуття і відправлення;

доказ наявності достатніх коштів з розрахунку 50 доларів США на людину на кожен день перебування у Венесуелі;

підтвердження броні готелю (оригінал або факс) з друком і підписом відповідальної особи або запрошення від турфірми Венесуели, копію якого приймаюча сторона повинна надіслати в консульський відділ за факсом.

Консульський збір

Консульський збір за туристичну і транзитну візу становить 30 доларів США. Оплачується в банку за курсом на день оплати. Бланк для оплати збору видається консульським відділом посольства Венесуели після перевірки всіх необхідних документів.

Порядок оформлення віз

Документи в консульський відділ посольства Венесуели можна подати особисто або через довірену особу (потрібна проста довіреність від власника паспорта) або тур агентства. Прийом та видача документів здійснюється по понеділках, середах і п’ятницях, з 10.00 до 12.30.

Термін оформлення віз

Стандартний термін оформлення туристичної та транзитної візи – 7 днів з моменту подачі документів.

Термін дії віз

Туристична віза видається терміном дії один рік, є багаторазовою і дозволяє перебувати в країні до 90 днів. Транзитна віза видається терміном дії один рік, є багаторазовою і дозволяє перебувати в країні не більше 72 годин за кожен в’їзд.

Продовження візи

На розсуд Міністерства внутрішніх справ і юстиції Венесуели віза може бути продовжена на той же період. Після закінчення другого терміну турист повинен залишити країну, щоб уникнути депортації.

 Митниця:

   Митні правила Венесуели відрізняються своєю ліберальністю. Дозволено безмитне ввезення сигарет і міцних напоїв. Головне, щоб все це було в розумних кількостях. Також не вказані конкретні обмеження на одеколони, парфуми, чай, каву. Можна провезти з собою і ювелірні прикраси зі срібла, золота та дорогоцінних і напівкоштовних каменів. Не забороняється ввезення нових речей, якщо сума їх вартості не перевищує USD 1000. Обов’язковому митному контролю підлягають зброя, предмети старовини і мистецтва. Заборонений вивіз рідкісних видів флори і фауни. При ввезенні домашніх тварин необхідно пред’явити ветеринарне свідоцтво з відміткою щеплення, в тому числі проти сказу.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу