Віза до Китаю

Громадянам України (крім громадян, які мають дипломатичні паспорти) для відвідування Китаю потрібна віза.

Види віз

Туристична віза – метою поїздки є туризм.

Ділова (комерційна) віза – метою поїздки є діловий візит.

Транзитна віза – видається особам, проїжджаючим через територію КНР в треті держави.

Індивідуальна віза – для осіб, що подорожують самостійно, не в складі групи.

Групова віза – видається на групу осіб, які спільно перетинають кордон Китаю в одні і ті ж терміни через один і той же прикордонний перехід. Групові візи поділяються на туристичні (в групі повинно бути не менше 5 осіб) та ділові (в групі не менше 9 чоловік).

Консульство КНР видає громадянам України як однократні, так і багаторазові візи.

Туристичні візи

Для отримання індивідуальної візи в консульський відділ посольства Китаю необхідно надати наступні документи:

- Закордонний паспорт, термін дії якого не менше 6 місяців з моменту закінчення поїздки, в паспорті повинна бути як мінімум одна вільна сторінка;

- Заповнену і підписану заявником анкету;

- Недавню фотографію 3х4 см (фото необхідно приклеїти до анкети);

- Запрошення від китайського тур агентства, офіційно зареєстрованого в країні;

- Для дітей, які подорожують з одним з батьків або у супроводі третіх осіб, нотаріально завірене доручення на вивезення дитини відбатьків.

Для отримання групової туристичної візи будуть потрібні наступні документи:

- Запрошення від китайського тур агентства, офіційно зареєстрованого в країні;

- Список групи (у групі повинно бути не менше 5 осіб) у трьох примірниках. У списку повинні бути вказані дані туриста (ім’я, прізвище як в закордонному паспорті, дата народження, номер закордонного паспорта, дати видачі, дата закінчення);

- Для оформлення групової візи не потрібні ні анкети, ні фотографії.

При заповненні анкети або оформленні списку туристів не допускаються виправлення, помарки. У разі виявлення помилки необхідно наново заповнити анкету або скласти список. При виявленні неточностей або виправлень консульський відділ може відмовити у прийнятті документів на візу.

Транзитна віза

Для оформлення транзитної візи потрібно:

- Закордонний паспорт, термін дії якого не менше 6 місяців з моменту закінчення поїздки, в паспорті повинна бути як мінімум одна вільна сторінка і віза в країну проходження;

- Авіа-або залізничні квитки в обидва кінці по всьому маршруту слідування.

Терміни оформлення віз

Термін оформлення віз – 1 тиждень з моменту подачі документів, однак можна оформити візу за 3 робочі дні або за 1 робочий день (документи необхідно подати до 11.00). При цьому слід пред’явити авіаквиток як підставу для запиту на строкову візу і сплатити додатковий збір за терміновість.

Оформлення візи по прильоту

У виняткових випадках віза оформляється в аеропорту Пекіна по прильоту, якщо пред’явити докази отримання термінового запрошення, завіреного уповноваженим китайським органом, або докази, що оформлення візи у консульській установі фізично неможливе через брак часу.

Поїздка в Тибет

Для в’їзду в Тибет потрібна наявність візи КНР. Окремої візи до Тибету не існує, однак для іноземців, незалежно від того, з якої країни вони прибули, в’їзд можливий тільки при наявності офіційного туристичного дозволу влади, яке видає туристичне бюро Автономного району Тибету (Tibet Tourism Bureau), скорочено ТАР. Поїздка в Тибет відповідно до законів КНР можлива лише в складі групи туристів (не менше 5 осіб). Однак на практиці можна лише придбати “груповий тур”, а склад групи може бути і меншим.

Окремо дозвіл не продається, а надається тільки при покупці групового туру ТАР, який можна замовити або безпосередньо у відділеннях бюро в Китаї (в містах Пекіні, Ченду, Сіані, Шанхаї, Сінін і Сянгані) або в Непалі (при цьому необхідно буде оформити також візу Китаю в консульстві КНР в Катманду). Групові тури також можна придбати в туристичних фірмах цих країн. Представництва ТАР працюють також в Японії та США. Також можна оформити дозвіл заздалегідь, при покупці туру через тур агентства, що спеціалізуються на даному напрямку.

При покупці туру від туриста потрібно написати заяву (форму надає бюро або тур агентство), де перераховуються наступні дані:

- Маршрут поїздки;

- Точні терміни;

- Особисті дані заявника.

Проїзд без дозволу на територію Тибету неможливий. Без нього не продадуть квитки ні на літак, ні на автобус, які слідують в Автономний район. Є також великий ризик бути затриманими поліцейськими на будь-якому з дорожніх блокпостів.

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ В КИТАЙ

   Громадянам України, Росії і Білорусії для оформлення візи будуть потрібні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців після дати оформлення візи, два фото 3 × 4 або 4 × 6 см, анкетні дані. При отриманні китайської візи можна при бажанні відкрити і візу в Гонконг. Якщо оформляти гонконзьку візу окремо, то коштує вона дешевше, а документи потрібні ті ж. Громадяни України додатково до цього пакету документів повинні надати ще одну фотографію і довідку з місця роботи. Громадянам Казахстану для оформлення візи достатньо надати закордонний паспорт і одне фото. Термін і вартість оформлення: 7 робочих днів – 110 USD, 5-3 робочих дні – 160 USD. Термін перебування в КНР по туристичній візі – 30 днів. Віза в Макао оформляється на кордоні і коштує 12 USD. Крім того, візу можна отримати в аеропорту Пекіна і в прикордонних пунктах, якщо пред’явити докази отримання термінового запрошення, завіреного уповноваженим китайським органом, або докази, що оформлення візи у консульській установі неможливе через брак часу. Така віза обійдеться в 100 USD.

Митниця:

Ввезення національної валюти обмежений сумою в 6000 RMB. Ввезення і вивіз іноземної валюти необмежений. Якщо за час перебування в Китаї турист не витратив всю місцеву валюту, перед від’їздом він може обміняти її назад на потрібну іноземну, пред’явивши довідку про вихідний обмін (така довідка дійсна протягом півроку). Дозволено безмитне ввезення 400 сигарет, 100 сигар або 500 г тютюну, 1,5 л спиртних напоїв, побутових електроприладів і інших предметів ужитку – на суму до 2000 RMB. Безмитно ввозяться особисті речі, а також фотоапарати, портативні магнітофони, портативні відеокамери і ноутбуки – по одному предмету на туриста, якщо їх вартість не перевищує 5000 RMB (речі потрібно пред’являти при виїзді). Громадяни, що прилітають і відлітають з аеропортів КНР, повинні повідомляти про наявні у них цінності і інші товари в спеціальній митній декларації. Правила не поширюються на дітей до 16 років у супроводі дорослих. Заборонено ввезення зброї, порнографії, вибухових речовин, наркотиків і отрут. Заборонений вивіз історичних документів, цінних предметів і витворів мистецтва, а також живопису і графіки без чека магазина, підтверджуючого законність покупки, або дозволи на вивіз від Китайського Адміністративного Відділу по культурних цінностей при Міністерстві культури КНР.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу