Віза до Бельгії

Для всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд до Бельгії візовий. Бельгійська віза є шенгенською, тобто вона дозволяє її володареві знаходитися не тільки на території Бельгії, але також в будь-який з 15 країн-членів Шенгенського простору (Австрії, Греції, Ісландії, Португалії, Італії, Іспанії, Голландії, Франції, Люксембургу, Данії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Німеччини), а також проїжджати деякі країни транзитом без візи (наприклад, Польщу, Словенію і т.д.).

Типи Бельгійських віз.

Бельгійські візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Бельгії: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D).

Найбільш поширені бельгійські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліката в Бельгію.

Бельгійські візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Порядок оформлення візи і терміни виготовлення в Україні Термін оформлення 7 -10 робочих днів, термін може змінюватися в залежності від завантаженості консульства.

Документи для оформлення візи

1. З / п (термін дії не менше 3 місяців з дня повернення з поїздки)

2. 4 фото 3,5 х4, 5 (кольорові на світлому фоні)

3. Ксерокопія внутр. паспорта

4. Анкета

5. Довідка з місця роботи на фірмовому бланку з вказівкою адреси, телефону, посади і окладу (у довідці повинна міститися інформація про надання відпустки або командировки на запитувані дати), копія студентського квитка (для студентів), копія пенсійного посвідчення (для пенсіонерів), копія свідоцтва про шлюб + довідка з місця роботи чоловіка / дружини

(Для непрацюючих громадян)

6. Виписка з банківського рахунку

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ ДО БЕЛЬГІЇ

   Необхідні для оформлення документи: закордонний паспорт чинного зразка (термін дії повинен бути не менше трьох місяців після закінчення передбачуваної поїздки, наявність підпису власника в закордонному паспорті обов’язково), копія першої сторінки закордонного паспорта, дві фотокартки 5 × 5 см, одна заповнена анкета на нідерландською, французькою або англійською мовами, старий паспорт з шенгенськими візами (при наявності ) і ксерокопія цих віз. Крім того, потрібна довідка з місця роботи на фірмовому бланку підприємства (із зазначенням посади, стажу та розміру заробітної плати), довідка про покупку валютних коштів з розрахунку 50 EUR на один день проживання в країні для кожного виїжджаючого, або виписка по рахунку кредитної картки. Для непрацюючих, студентів, пенсіонерів – довідка з місця роботи спонсора, спонсорський лист і оригінали документів, що підтверджують споріднення. Термін оформлення візи – в середньому 5-7 робочих днів. Консульський збір – 35 EUR. Якщо дитина до 18 років виїжджає з одним з батьків, іншими родичами або супроводжуючими особами, необхідно нотаріально завірений дозвіл в Бельгію і інші країни Шенгенської угоди від батька (батьків) на виїзд дитини. Дітям молодше 6 років віза видається безкоштовно. В закордонному паспорті повинен бути як мінімум один чистий з обох (!) Сторін лист.

Митниця:

Дозволено безмитне ввезення 200 сигарет, двох літрів спиртного, 50 г духів, 250 г одеколону, півкіло кави і 100 г чаю. Заборонено ввезення не консервованого м’яса. Інші не консервовані харчові продукти повинні бути в обов’язковому порядку задекларовані.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу