Шоколадна столиця Бельгії – Брюссель
Місцеві жителі Бельгії першими зробили саксофон, виплели мережива, приготували картоплю фрі і цукерки праліне. Адже саме їм належить першість у приготуванні шоколадних цукерок. Як говорить історія: «Дуже давно скромний аптекар Йоганн Нейгауз, чаклував над створенням засобу від кашлю, однак замість лікарського препарату він приготував гіркий шоколад». Трохи пізніше із шоколадної маси з додаванням тертих горіхів були приготовлені перші цукерки «праліне».
Про любов бельгійців до солодощів і шоколаду говорять спеціалізовані магазинчики Брюсселя – бутики, де шоколадні цукерки роблять руками. Асортимент в таких бутиках складається з багатьох різновидів цукерок. При цьому, можна брати цукерки на пробу, по 1-2 кожного виду, після того як вибір зроблено, кожну цукерку упаковують як ювелірні прикраси. Також можна попросити приготувати ексклюзивні ласощі, але для цього треба чітко пояснити кондитерові, чому саме ви віддаєте перевагу.
Тільки в Брюсселі шоколадних справ майстер не побоїться експериментувати, тільки тут можна побачити додавання в шоколад та інші ласощі апельсина, чебрецю, перцю, оливкової олії, базиліка, різноманітних парфумерних есенцій.
Тільки в Брюсселі можна спробувати шоколад, приготований з тропічних квітів, він приводить людей у стан ейфорії. Таємниця приготування цього надзвичайно якісного і смачного продукту передається від покоління до покоління.
Знаменитий на весь світ Музей шоколаду, шоколадні ресторани, ці заклади обов’язково повинні відвідати переконані ласуни, адже тільки тут всі страви готуються на основі цих ласощів. Крім звичайного гарячого шоколаду, в меню є супи, приготовлені з какао-бобів, паштет з темним шоколадом, риба з шоколадним соусом.
Крім того, у Брюсселі та інших містах, щороку проходять фестивалі “солодкого життя”. Щоразу місцеві кулінари намагаються вразити уяву гостей своїми неординарними фантазіями, втіленими в шоколаді і їм це непогано вдається. З цих податливих і смачних ласощів тут ліплять все що завгодно, від букета квітів до «пісяючого хлопчика» – символу держави.
Бельгійські кондитери кажуть, що аромат, форма і начинка виробу можуть бути дуже різними, але основою шоколаду повинні бути тільки справжні какао-продукти. Відповідно до переконання місцевих жителів, шоколад – це цілющий продукт, не тільки ласощі.
Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?
Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.