Ліма потрапила в рейтинг десяти кращих напрямків гастротуризму

Ліма

Британський журнал Stylist про моду і подорожі, адресований жіночої аудиторії і поширюється в Лондоні, Манчестері, Бірмінгемі, Лідсі, Единбурзі та Глазго, включив Ліму до складу кращих напрямків для туризму гастронома. Кухня перуанської столиці була описана в статті “Десять варіантів відпустки для фанатів їжі” (“Diez vacaciones para los obsesionados con la comida”). У цьому матеріалі Ліма згадується як місце, де сконцентрована “атмосфера свята” і зведені зразки іспанської колоніальної архітектури, пофарбовані в яскраві кольори. Автори відзначають такі місцеві страви, як севіче (дрібно нарізаного сиру, риба різних сортів, маринована на протязі 15 хвилин в соку лайма), антікучос (засмажені на рожні шматки маринованого яловичого серця) і куй (засмажені морські свинки).

Крім того, відмінною рисою андської кухні журналісти називають широке використання місцевих продуктів в процесі готування – перуанської маки (рослини з родини капустяних), гігантської кукурудзи Куско, що має матово кремовий колір, несолодкий смак і зерно розміром до 25 мм у довжину, пекучого перцю ахи, жовтої картоплі та інших. Серед закладів особливо згадані такі перуанські ресторани, як Malabar і Astrid y Gastón, а також мінімалістичне MAP Café, розташоване в місті Куско на південно-заході Перу. У них подають вельми незвичайні страви – млинці з плодів хлібного дерева з ікрою сома, тушковані бульби різних рослин, гострий креветочний севіче або мариновану свинину. Автори радять усім гостям міста спробувати комплекс з трьох зразків севіче в ресторані Astrid y Gastón, склад якого змінюється в залежності від улову поточного дня.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.