В Японії готують ласощі зі смажених кленового листя
В Японії можна спробувати незвичайне блюдо: смажені у фритюрі кленове листя. Ці ласощі, що отримало назву “момідзі” (Momiji), за назвою місцевого виду клена, пропонується в Осаці.
Момідзі вважається символом цього міста. В середині вересня в Японії настає сезон збору кленового листя, що має яскраво-червоний колір. Восени на північ країни, де листопад починається раніше, ніж в інших районах, з’їжджаються тисячі туристів і місцевих жителів, щоб помилуватися красою цього природного явища.
Японія вже не в перший раз винаходить самі незвичайні страви. Недавно повідомлялося про появу в меню ресторану Burger King чорних бургерів. Для їх приготування використовуються чорнило каракатиці і бамбуковий вугілля. А для того щоб отримати кленове ласощі, зібране листя попередньо настоюються в солоній воді цілий рік. Після цього до них додають солодке тісто і обсмажують у фритюрі протягом 20 хвилин. Готову страву можна їсти як гарячою, так і охолодженою.
Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?
Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.