Віза до Фінляндії

Для  всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд у Фінляндію візовий. Фінська віза є шенгенською, тобто вона дозволяє її володареві знаходитися не тільки на території Фінляндії, але також в будь-який з 15 країн-членів Шенгенського простору (Австрії, Греції, Ісландії, Португалії, Італії, Іспанії, Голландії, Бельгії, Люксембургу, Данії, Норвегії, Франції, Швеції, Німеччини ), а також проїжджати деякі країни транзитом без візи (наприклад, Польщу, Словенію і т.п.).

Типи Фінських віз.

 Фінські візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Фінляндії: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D)

Найбільш поширені фінські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Фінляндії.

Фінські візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Візи до Фінляндії оформляються в Консульському відділі Посольства Фінляндії.

Термін оформлення візи в Посольстві: не менше 5 робочих днів.

Необхідні документи для оформлення візи до Фінляндії:

1. Закордонний паспорт, що діє не менш 3-х місяців з дня закінчення поїздки;

2. 1 фото 3х4;

3. Повністю заповнена анкета в 1-му екземплярі;

Необхідні документи для дітей до 18 років:

1. 1 фото 3х4;

2. Копія свідоцтва про народження, якщо прізвища батьків різні;

3. копія довіреності від другого (або обох) батьків, оформленої на країни Шенгену, із зазначенням термінів поїздки.

ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У ФІНЛЯНДІЇ

   Громадянам країн СНД для в’їзду на територію Фінляндії потрібна віза. Для її отримання необхідно надати закордонний паспорт (термін дії – не менше трьох місяців з моменту закінчення поїздки, підпис власника обов’язкова), одну кольорову фотографію на світлому однотонному фоні (фон повинен бути світлий, але не білий, переважно – блакитного відтінку) 36 × 47 мм не старше 6 місяців, особисто заповнену туристом посольську анкету в двох примірниках. Якщо у туриста кілька діючих закордонних паспортів, усі вони повинні бути надані в консульство. Для дітей до 18 років: ксерокопія свідоцтва про народження та одне фото, для тих, що виїжджають з одним батьком або самостійно – нотаріально завірений дозвіл від батьків. Якщо дитина має власний закордонний паспорт, на нього заповнюється окрема анкета. Термін оформлення візи – близько 7 днів. Консульський збір – 35 EUR.

Митниця:

Ввезення національної і іноземної валюти не обмежене. Безмитно можна ввезти: літр спиртних напоїв міцніших 22 ° або 2 л аперитивів з максимальною крепкістю 22 ° або 2 л шампанського, 2 л вина, 16 л пива, 200 сигарет або 100 сигарел або 50 сигар або 250 г тютюну, 50 мл духів і 250 мл туалетної води, 100 г чаю або 40 г чайного екстракту або чайної есенції (туристам 15 років і старше – 500 г кави або 200 г кавової есенції). Заборонено ввезення пташиних яєць, м’яса і м’ясопродуктів, молока і молочних продуктів. Товари, на які немає кількісних обмежень, дозволяється ввозити на суму не більше 185 EUR (включаючи загальну вартість ввезеного пива).


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу