Віза до Словаччини

Для всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд до Словаччини візовий.

Типи Словацьких віз.

Словацькі візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Словаччині: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D)

Найбільш поширені словацькі візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Словаччини.

Словацькі візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Іноземцям та громадянам, раніше мали інше громадянство, візи видаються після додаткової перевірки.

Найнеобхідніше для подорожі до Словаччини.

Громадяни з дипломатичними паспортами можуть перебувати на території Словацької Республіки без віз не більше 90 днів.

Загальна сума днів, проведених на території Словацької Республіки протягом півроку, не повинна перевищувати 90.

Термін оформлення візи від 7 днів (звичайний порядок оформлення), від 2 днів (терміновий)

Вартість візи – Для громадян України безкоштовно

Необхідні документи для оформлення візи в Словаччину

1) Загальногромадянський закордонний паспорт. Термін дії паспорта не повинен бути менше 3-х місяців з дня передбачуваного закінчення візи на перебування на території Словаччини. ).

Якщо громадянин має кілька з / п, то потрібно надати їх всі.

2) 2 (дві) фотографії (кольорові 3,5 х 4,5)

3) Копія довідки на вивіз валюти (з розрахунку 50 EUR / добу на 1 людину на час перебування на території Словаччини) або лист від спонсора *, довідка з банку про наявність грошей на рахунку

4) Копії всіх сторінок загальногромадянського внутрішнього паспорта з відмітками.

5) Довідка з місця роботи на бланку організації з зазначенням дати видачі довідки, займаної посади, розміру зарплати, адреси місця роботи, контактного телефону.

Для непрацюючих – довідка з місця роботи чоловіка і копія свідоцтва про шлюб. Для пенсіонерів-копія пенсійного посвідчення або спонсорський лист *.

Для студентів-копія студентського квитка та довідка з деканату або спонсорський лист *.

6) Страховий поліс (повинен бути дійсний на всій території простору і на весь термін дії запитуваної візи).

* УВАГА: Спонсорська лист має бути складено на бланку організації (робоча адреса, телефон), де працює фінансуюча особа, із зазначенням посади, окладу. Далі текст про спонсорство у вільній формі.

Для оформлення візи дітям до 18 років додатково потрібно:

Оригінал та копія свідоцтва про народження.

Оригінал та копія дозволу на виїзд від обох батьків.

Якщо дитина їде з одним з батьків, то необхідний дозвіл на виїзд від другого батька. Якщо дитина їде без батьків, то необхідно нотаріально завірене і перекладене на англійську мову делегування батьківських повноважень на супроводжуючу особу, або на приймаючу сторону.

У свою чергу, від супроводжуючої особи необхідний нотаріально завірений документ з перекладом на англійську мову про згоду прийняття батьківських повноважень.

Ці пункти можуть бути включені в дозвіл на виїзд, або оформлені у вигляді трьох окремих документів.

Ксерокопія одного аркуша внутрішнього або закордонного паспорта батьків (головне, щоб на цьому аркуші був підпис).

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У СЛОВАЧЧИНУ

   Необхідні документи: закордонний паспорт, термін дії якого перевищує на 3 місяці термін дії візи; 1 фото 3,5 × 4,5; 1 анкета, підписана власноручно. Додатково можуть знадобитися: запрошення, завірене в поліції або ваучер готелю, зворотний квиток, довідка про покупку валюти з розрахунку 50 євро на день перебування. Для дітей: які виїжджають без батьків, на кордоні потрібно нотаріально завірений дозвіл від обох батьків, у разі виїзду в супроводі одного з батьків, дозвіл не вимагається, якщо дитина (до 15 років) вписана в паспорт одного з батьків, оформлюється безкоштовно. Вартість: 35 євро. Термін оформлення: за 7 робочих днів до поїздки. Якщо віза оформляється в терміновому порядку, тобто, за 2 робочих дні, то консульський збір стягується у подвійному розмірі.

Митниця:

Заборонено ввіз і вивіз зброї, вибухових речовин, порнографічної продукції, наркотичних речовин, а також культурно-історичних цінностей, що не мають документального підтвердження законності їх придбання. При виїзді з країни деякі банки здійснюють зворотну купівлю словацьких крон (але тільки паперових купюр еквівалентом не менш 5 USD) – для цього необхідний паспорт і квитанція про попередню покупку крон у банку. Ввезення і вивіз національної і іноземної валюти не обмежений (декларація обов’язкова, якщо сума перевищує 150 тис. SK). Дозволено безмитне ввезення: до 200 штук сигарет або 100 тонких сигар, або 50 звичайних сигар, або 250 г курильного тютюну, до 2 л міцних алкогольних напоїв, до 2 л вина, до 5 – мл духів, до 250 мл туалетної води, а також речей особистого користування на суму не більше 30 тис. SK. На ввезення тютюнових виробів встановлено віковий ценз 16 років, алкогольних – 18 років.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу