Віза до Угорщини

Термін оформлення короткострокової туристичної візи 4 робочих дні.

Консульський збір вноситься при подачі документів і в разі відмови не повертається.

Для всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд в Угорщину візовий.

Типи Угорських віз.

Угорські візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Угорщині: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D)Найбільш поширені угорські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові та гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Угорщини.

Угорські візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Іноземцям та громадянам, які раніше мали інше громадянство, візи видаються після додаткової перевірки

Термін оформлення короткострокової туристичної візи від 5 днів.

Найнеобхідніше для подорожі до Угорщини.

Документи для оформлення візи в Угорщину:

1. Загальногромадянський закордонний паспорт, дійсний ще не менше півроку після закінчення поїздки

2. Одна недавня фотографія

3. Підтвердження бронювання проживання

4. Довідка з місця роботи із зазначенням посади та заробітної плати;

-Для школярів і студентів (довідка з навчального закладу)

-Для пенсіонерів копія пенсійного посвідчення

5. Копії проїзних документів (авіа або жд)

6. Заповнена анкета-заява

Для отримання візи необхідно з’явитися в консульство особисто.

При подачі документів на візу в консульство необхідно надати:

1. закордонний паспорт дійсний ще не менше 6 місяців, та його копію (просимо пред’являти ксерокопію тієї сторінки закордонного паспорта, на якій розміщена фотографія власника, а в разі продовження терміну дії паспорта – також ксерокопію сторінки з відміткою про продовження),

2. заповнену особисто, латинськими літерами анкету з уже наклеєною фотокарткою (розмір 4х4 см, не більш ніж 6 місячної давності, впізнавана, кольорова чи чорно-біла),

3. довідка про наявність матеріального забезпечення для в’їзду, перебування на території Угорської Республіки та виїзду з УР. Для підтвердження вищевказаного можуть служити виписка по рахунку з банку (про стан банківського рахунку) або готівку або довідка про доходи з місця роботи

4. оригінали і копії документів, що підтверджують мету поїздки та перебування, а саме:

Транзитна віза – “В”

(На термін транзиту не більше ніж 5 днів)

Громадяни України, які мають дійсну візу, термін дії якої перевищує три місяці, або дійсний дозвіл на перебування або постійне проживання, виданий в одну з держав – учасниць Договору про поступове усунення контролю на спільних кордонах від 14 червня 1985 року (надалі Шенгенська Угода) , можуть без віз проїжджати транзитом територію Угорської Республіки. У цьому випадку термін транзиту не може перевищувати 5 діб.

Громадяни України, які користуються дійсними паспортами громадянина України для виїзду закордон або проїзними документами дитини і мають візу, видану для в’їзду на територію держав – учасниць Шенгенської Угоди, яка дійсна більш ніж 5 (п’ять) діб з часу перетину кордону, можуть без візи проїжджати транзитом територію Угорської Республіки.

За наявності візи країни, яка не приєднана до Шенгенської Угоди громадянину України потрібна угорська транзитна віза. Для її отримання крім попередніх згаданих документів необхідно надати:

* Дійсну візу країни прямування

* Підтверджуючі мету поїздки квитки або документи які належать вам, застрахований транспортний засіб

Короткострокова в’їздна віза – “С”

(На термін перебування не більше ніж 90 днів)

Туристична поїздка

* Підтвердження про оплату бронювання місця в готелі на весь термін перебування

* Квитки в обидва напрямки або підтвердження про їх бронювання

Ділова поїздка

* Письмове підтвердження поїздки від угорського ділового партнера або організатора виставки, ярмарки

* Підтвердження про оплату бронювання місця в готелі на весь термін перебування, якщо угорська сторона Вас не забезпечує

* Квитки в обидва напрямки або підтвердження про їх бронювання

Поїздка на навчання, з науковою метою або з метою підвищення кваліфікації

* Документ про надходження від приймаючого вищого навчального закладу підтвердження про оплату бронювання місця в готелі або в гуртожитку на весь термін перебування

* Документ про отримання стипендії або підтвердження матеріального забезпечення

* Квитки в обидва напрямки або підтвердження про їх бронювання

Поїздка на лікування

* Довідка приймаючого лікувального закладу, що містить інформацію про оплату, характер, терміні лікування

* Підтвердження про місце проживання, якщо лікувальний заклад його не забезпечує

* Квитки в обидва напрямки або підтвердження про їх бронювання

Гостьова поїздка

* Письмове підтвердження громадянина Угорщини про намір прийняти Вас або документальне підтвердження про родинні зв’язки (свідоцтво про народження, шлюб і т. д.)

* Квитки в обидва напрямки або підтвердження про їх бронювання

Віза тимчасового дозволу на проживання – “D”

(На термін перебування від 90 днів до 1 року

вартість візи – 50 євро)

Робоча віза – “D”

* Дозвіл на працевлаштування (munkavallalasi engedely)

* Дійсний робочий контракт

* Підтвердження про наявність матеріальних засобів для проживання на території Угорщини

* Документи про місце проживання (договір про оренду квартири / заява роботодавця про надання житла,

виписка з реєстру нерухомості про власника (tulajdoni lap masolata) не більше 3 місячної давності)

* Віза видається на тимчасову роботу не більше ніж на 150 днів

Віза для здійснення іншої діяльності, що приносить дохід – “D”

* Виписка з реєстру фірм (cegkivonat)

* Установчий договір

* Уявлення про діяльності,що приносить дохід яку бажаєте здійснювати в Угорській Республіці

* Підтвердження про наявну кваліфікацію, освіту

* Очікуваний дохід (наприклад, постанова зборів членів товариства про розмір винагороди)

* Підтвердження про наявність матеріальних засобів для перебування на території Угорщини

* Документи про місце проживання (договір про оренду квартири / заяву про надання житла, виписка з реєстру нерухомості про власника (tulajdoni lap masolata) не більше 3 місячної давності)

* Спрощений баланс за попередній рік та довідка з податкової служби про існуючі заборгованості, якщо фірма вже працює

* Копії робочих контрактів співробітників фірми

Віза для навчання, підвищення кваліфікації – “D”

* Документ, що підтверджує вступ у вищий навчальний заклад, із зазначенням його назви (факультет, кафедра, курс), адреси, номера телефону

* Довідка про оплату вартості навчання, у разі надання стипендії довідка про її розмір від організації

* Документи про місце проживання в гуртожитку або в приватному житлі (договір про оренду квартири, виписка з реєстру нерухомості про власника (tulajdoni lap masolata) не більше 3 місячної давності)

* Підтвердження про наявність матеріальних засобів для проживання на території Угорщини

Віза для лікування – “D”

* Документ від лікувального закладу із зазначенням його назви, адреси, номера телефону, а також характеру і термінів лікування

* Підтвердження про оплату лікування

* Підтвердження про місце проживання, якщо лікувальний заклад його не забезпечує

* Підтвердження про наявність матеріальних засобів для проживання на території Угорщини

* Якщо є супроводжуюча особа, то підтвердження про місце його проживання і про його засоби

Гостьова віза – “D”

* Запрошення, оформлене в офіційному порядку компетентним органом реєстрації іноземних громадян МВС Угорської Республіки

Віза для возз’єднання сім’ї – “D”

* Свідоцтво про шлюб чи про народження

* Документи про місце проживання (договір про оренду квартири / виписка з реєстру нерухомості про власника (tulajdoni lap masolata) не більше 3 місячної давності)

* Підтвердження про джерело коштів для проживання на території Угорщини (наприклад, довідка податкової служби про доходи члена сім’ї або довідка від роботодавця про його заробітну плату)

* Підтвердження про наявність матеріальних засобів для проживання на території Угорщини

ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У УГОРЩИНУ

З грудня 2007 року Угорщина приєдналася до Шенгенської угоди, тому тепер для відвідин країни потрібна відповідна віза. Необхідні документи: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців на момент закінчення поїздки, одне кольорове фото 3,5 × 4,5 см (на світлому фоні, без куточків і овалів), анкета-заява, особисто підписана туристом, довідка з місця роботи на фірмовому бланку з зазначенням займаної посади, моменту прийняття на роботу та розміру окладу. Також довідка повинна містити інформацію про те, що на час поїздки заявникові надається чергова відпустка зі збереженням робочого місця. Замість довідки з роботи можна надати підтвердження наявності достатніх коштів для здійснення поїздки – тревел-чеки, виписку з банківського рахунку (вона повинна бути видана не раніше, ніж за місяць до звернення в консульство), готівкові гроші з розрахунку 50 EUR на добу на людину, копію кредитної картки і виписку з поточного рахунка. Якщо у туриста є другий закордонний паспорт, краще здати обидва. Пенсіонери надають копію пенсійного посвідчення, виписку з банківського рахунку (і її копію). Замість виписки можна надати тревел-чеки або заяву (із копією) про спонсорство від одного з родичів, укупі з довідкою з місця роботи спонсора та копією першої сторінки його паспорта. Для студентів та школярів будуть потрібні оригінал і копія довідки з місця навчання, копія свідоцтва про народження, заява про спонсорство (з копією) від одного з родичів, довідка з місця роботи спонсора та копія першої сторінки його паспорта. Термін оформлення візи – 5-10 днів. Консульський збір – 35 EUR. Правила отримання та вартість візи для громадян Білорусі, Казахстану та України – ті ж, що і для росіян.

Митниця:

Ніяких особливих обмежень, відмінних від існуючих у більшості європейських країн, немає. На вивіз антикваріату, творів мистецтва, виробів із золота й срібла необхідно спеціальний дозвіл. Дозволяється ввезення 350 000 HUF на людину без обмежень, вивозити валюту без відповідного дозволу можна не більше ніж на 100 000 HUF. Безмитно дозволяється ввозити до 200 сигарет, 50 сигар або 250 г тютюну, до 2 л вина й літра міцних спиртних напоїв, до 250 мл туалетної води і 100 мл духів.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу