Віза до Швейцарії

Візи в Швейцарію оформляються в Консульському відділі Посольства Швейцарії.

У відповідності з угодою від 6 листопада 1963 між Швейцарією та Князівством Ліхтенштейн, правила видачі в’їзних віз до Швейцарії поширюються також і на запити про видачу в’їзних віз в Князівство Ліхтенштейн. Швейцарія не є членом Шенгенської угоди, тому зі швейцарською візою не можна в’їхати в країни Шенгену, а з Шенгенськими візами не можна в’їхати до Швейцарії.

Кожне прохання про видачу візи розглядається індивідуально, тому факт прийому документів не є гарантією видачі візи.

Посольство не може нести відповідальності за витрати, які поніс заявник в разі відмови у видачі візи.

Просимо звернути увагу на те, що в деяких випадках документи повинні бути передані на розгляд швейцарським властям.

У таких випадках термін розгляду може скласти кілька тижнів до прийняття рішення (до 12 тижнів).

Консульство залишає за собою право, в деяких випадках:

- Зажадати додаткові документи;

- Відправити запит до Швейцарії для прийняття рішення по видачі візи;

- Попросити заявника особисто з’явитися до Консульства.

Туристична віза в Швейцарію оформляється мінімум 3 робочих дні.

Необхідні документи для оформлення візи в Швейцарію:

1. Закордонний паспорт з особистим підписом власника, який діє 3,5 місяці після закінчення поїздки (звертаємо вашу увагу на наявність вільних сторінок у паспорті).

2. 1 фотографія.

3. При поїздці туриста молодше 18 років обов’язково оригінал свідоцтва про народження, навіть при наявності внутрішнього паспорта.

4. Якщо дитина їде хоча б без одного з батьків, необхідно мати нотаріально завірене доручення від іншого батька (оригінал).

5. Оригінал страхового поліса на термін поїздки.

6. Оригінал авіаквитка з фіксованими датами.

7. Підтвердження про наявність фінансових засобів, наприклад, підписані Тревел-чеки з розрахунку 100 доларів США в день і т.д.

8. Довідка з місця роботи із зазначенням посади та окладу на бланку фірми, в якій зазначено, що у роботодавця є впевненість у подальшому поверненні працівника з території Швейцарії

9. Анкетні дані.

ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ У ШВЕЙЦАРІЮ

   Для отримання швейцарської візи необхідні наступні документи: закордонний паспорт (дійсний протягом трьох місяців з моменту повернення з поїздки), анкета, одне фото 3 × 4 см, авіаквитки з фіксованими датами, запрошення від швейцарської приймаючої сторони, довідка з місця роботи (із зазначенням дати початку трудового договору, розміру зарплати і зобов’язанням збереження робочого місця). Також будуть потрібні підтвердження наявності фінансових засобів (наприклад, підписані Тревел-чеки з розрахунку 80-100 USD на день проживання в країні або ксерокопія кредитної картки з випискою з поточного рахунку), оригінал і копія медичної страховки і страховки від нещасних випадків. Термін оформлення візи – три робочі дні. Для дітей до 18 років буде потрібно оригінал свідоцтва про народження і довіреність від батька (або від обох батьків, якщо дитина їде без них) із зазначенням мети (Швейцарія) і термінів поїздки. Консульський збір складає 55 CHF.  Дітям до 16 років, вписаним в паспорт батьків, візи видаються безкоштовно. Пакет документів для громадян Білорусі, Казахстану та України – аналогічний. Громадяни цих країн звертаються за оформленням візи в посольство Швейцарії в Мінську, Алмати та Києві відповідно.

Митниця:

Ввезення і вивіз валюти вільний, але підлягає обов’язковому декларуванню, якщо сума перевищує 10 000 USD. Дозволяється безмитно ввозити предмети особистого користування – одяг, фото-та відеокамери, спортінвентар, музичні інструменти і харчові продукти (в розумних межах), а також 200 сигарет, 50 сигар або 250 г тютюну, літр міцних спиртних напоїв і два літрів алкоголю не міцніше 15 °. Також можна ввозити подарунки на суму до 100 CHF. Заборонено ввезення наркотиків, м’яса та м’ясних продуктів, шкур диких котячих, крокодилів і ящірок – та виробів з них, рослин в ґрунті.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу