Віза до Австрії

Для всіх країн СНД а також багатьох інших в’їзд до Австрії візовий.
Австрійська віза є шенгенською, тобто вона дозволяє її володареві знаходитися не тільки на території Австрії, але також в будь-якій з 15 країн-членів Шенгенського простору (Франції, Греції, Ісландії, Португалії, Італії, Іспанії, Голландії, Бельгії, Люксембургу, Данії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Німеччини ), а також проїжджати деякі країни транзитом без візи (наприклад, Польщу, Словенію і т.д).

Типи Австрійських віз .


Австрійські візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Австрії: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D).
Найбільш поширені австрійські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні , ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Австрії.
Австрійські візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.
Іноземцям та громадянам, які раніше мали інше громадянство, візи видаються після додаткової перевірки.
Термін оформлення 3 дні. Посольство в праві затримати розгляд документів на більш тривалий термін і викликати на особисту співбесіду.
Прийом документів проводиться не менше, ніж за 15 днів.

Документи для оформлення візи до Австрії:


1. Закордонний паспорт;
2. 1 фотографія 3х4;
3. Довідка з місця роботи із зазначенням посади та з / плати, на бланку з печаткою та підписом керівника (з перекладом на англійську або німецьку мови);
4. Для дітей надається довідка з місця навчання;
5. Для студентів (непрацюючих), які виїжджають без супроводу батьків – довідка з місця навчання та копія студентського квитка та довідка з місця роботи одного з батьків з листом, що він оплачує поїздку;
6. Для пенсіонерів надається копія пенсійного посвідчення та лист від спонсора про те, що він оплачує дану поїздку і всі пов’язані з нею витрати;
7. При невеликому окладі потрібна довідка на проведення валютної операції з розрахунку 60 Euro на добу перебування в Австрії (або виписка з банківського рахунку з додатком копії кредитної картки); для пенсіонерів – довідка на суму з розрахунку 100 Euro на добу перебування в Австрії;
8. Заповнена анкета, підписана особисто клієнтом;
9. Якщо у дитини і батьків різні прізвища, то потрібно ксерокопія свідоцтво про народження;
10. Якщо сім’я виїжджає в неповному складі, ксерокопія дозволу (довіреність) на вивіз дітей (в країни Шенгенської угоди) від батька що залишився, завіреного нотаріусом;
11. Бажано надання старих закордонних паспортів;
12. Якщо ви самостійно купуєте авіаквиток, надайте ксерокопію квитка або підтвердження його бронювання;
13. Якщо ви самостійно оформляєте медичну страховку, потрібно надати її в оригіналі

ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ В АВСТРІЮ
Необхідні документи:


Закордонний паспорт, дійсний не менше 3 місяців після закінчення поїздки (для дітей від 6 років до 14 років, вписаних в паспорти батьків, обов’язкова наявність фото); старий закордонний паспорт або його ксерокопію (якщо у чинному закордонному паспорті немає шенгенських віз) або письмова заява про відсутність інших закордонних паспортів; 1 фото (3 × 4); 1 анкета; оригінал (для іногородніх клієнтів – факсова копія) довідки з місця роботи на фірмовому бланку з печаткою та зазначенням адреси місця роботи, робочого телефону, займаної посади, окладу (не менше 400 у.о.); для непрацюючих пенсіонерів: копія пенсійного посвідчення, а також довідка з місця роботи одного з родичів з вказівкою посади, окладу і запису про спонсорування поїздки або довідка про покупку валюти з розрахунку 50 € на день на людину ; для студентів: копія студентського квитка або довідка з місця навчання, а також довідка з місця роботи одного з батьків із зазначенням посади, окладу і запису про спонсорування поїздки; для дитини до 18 років, якщо він їде у супроводі одного з батьків або у супроводі інших осіб необхідно нотаріально завірений дозвіл на виїзд та копія свідоцтва про народження. Для дітей шкільного віку необхідна довідка з навчального закладу. В ній повинно бути зазначено, що дитина є учнем даного навчального закладу, і він не заперечує проти його відсутності на заняттях у зазначений період. До оригіналу довідок обов’язково додається переклад німецькою або англійською мовою, а також роздруківка, підтверджуюча бронювання авіаквитків. Для отримання візи дитиною до 18 років необхідно нотаріально завірений дозвіл від обох батьків, якщо він слідує один; якщо слідує з одним з батьків і має власний паспорт – дозвіл від другого батька; якщо слідує з одним з батьків і внесений до його паспорту, то дозвіл не вимагається. Дозвіл від батьків має представлятися з перекладом на німецьку або англійську мову. У разі, якщо один з батьків помер, позбавлений батьківських прав, пропав без вісті і т.д., потрібні відповідні документи. (Причому, якщо, наприклад, батько полягає в розлученні з матір’ю дитини, але батьківських прав не позбавлений і від дитини не відмовився, дозвіл від нього потрібно.) Для отримання візи дитиною матері-одиначки надається відповідна книжка. За внесення дитину у візу консульський збір не стягується. Ділова віза: закордонний паспорт, дійсний не менше, ніж 3 місяці після закінчення візи; 1 заповнену німецькою або англійською мовами і підписану анкету з наклеєною фотокарткою; запрошення на фірмовому бланку (у вигляді оригіналу або по факсу) з вказівкою точного часу перебування в Австрії та прізвища, дати народження та номеру паспорту запрошеного. Мета поїздки повинна бути сформульована розгорнуто, формулювання «переговори» або «по справі» може зажадати розшифровки. У запрошенні має міститися зобов’язання про гарантії встановленого зразка; якщо запрошення надіслане від комерційної фірми, то може знадобитися виписка з торгового реєстру, зроблена не пізніше, ніж 6 місяців тому. Причому, особа яка підписала запрошення, повинна мати право підпису, що відображається в виписці. При відсутності в запрошенні заяви про прийняття зобов’язання встановленого зразка запрошуючої сторони оплатити всі витрати на поїздку, необхідно пред’явити наступні документи: документи, що підтверджують умови проживання виїжджаючого (броня готелю і т . д.); медична страховка (на суму не менше 30 000 доларів); докази власної платоспроможності виїжджаючого (довідка з роботи з вказівкою зарплати з перекладом на німецьку або англійську мову, довідка на вивезення валюти, виписка з банківського рахунку і т.д. ). Посольство залишає за собою право вимагати додаткові документи. Індивідуальна віза: закордонний паспорт, дійсний не менше, ніж 3 місяці після закінчення візи; 1 заповнену німецькою або англійською мовами і підписану анкету з наклеєною фотокарткою; медична страховка; документи про бронювання та оплату готелю; довідка з місця роботи із зазначенням заробітної плати з перекладом на німецьку або англійську мову; докази власної платоспроможності (довідка на вивезення валюти, виписка з банківського рахунку і т.д.); квитки в обидва кінці. З’явитися в посольство швидше за все доведеться особисто. Посольство залишає за собою право вимагати додаткові документи. Транзитна віза: закордонний паспорт з візою країни кінцевого призначення; копія дійсної візи тієї країни, куди направляєтеся, і тих країн, які не є членами Шенгенської Угоди, через які будете проїжджати по шляху в країну призначення; 1 заповнену німецькою або англійською мовами і підписану анкету з наклеєними фотографіями; медична страховка (на суму не менше 30000 доларів); копія квитка туди і назад. Посольство залишає за собою право вимагати додаткові документи, наприклад, страховку на машину при слідуванні особистим автотранспортом і т.д. Ціна: Транзитна віза: еквівалент 20 євро. Одноразова віза з тривалістю перебування до 30 днів включно: еквівалент 25 євро. Багаторазова віза з тривалістю перебування до 30 днів включно: еквівалент 25 євро. Одноразова віза з тривалістю перебування до 90 днів включно: еквівалент 30 євро. Багаторазова віза з тривалістю перебування до 90 днів включно: еквівалент 35 євро. Річна багаторазова віза еквівалент 50 євро. Віза D-еквівалент 43.7 євро.

Митниця:


Безмитно ввозиться вино – до 2 л., міцні спиртні напої – до 1 л., сигарети – до 200 шт. (Або сигар – до 50 шт., Або тютюну – до 250 гр.), Парфуми – до 50 гр., Туалетна вода – до 0,25 л. і сувеніри на загальну суму не більше 180 євро на людину (якщо товари ввозяться через спільний кордон з Угорщиною, Словенією, Словаччиною або Чехією – 70 євро на людину). Без спеціального дозволу заборонено ввезення і вивіз предметів і речей, що представляють історичну і художню цінність, наркотиків, зброї, золота в злитках, а також деяких медикаментів.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу