Віза до Алжиру

Для відвідування Алжиру громадянам України необхідна віза. Алжир відрізняється виключно жорстким і гранично бюрократизованим візовим режимом з більшістю країн світу, за винятком ряду арабських держав і Франції. Нерідко візу простіше всього отримати, скориставшись послугами акредитованих при посольстві країни турфірм.

Документи для візи 

закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців на момент подачі документів у консульство, в якому є, ​​як мінімум, одна чиста сторінка;

4 анкети, заповнені французькою або англійською мовою і підписані особисто заявником;

4 однакові фотокартки розміром 3х4 см (кольорові або чорно-білі);

оригінал або факс запрошення і його ксерокопія або оригінал або факс ваучер від агентства, офіційно зареєстрованого в Алжирі;

для дітей надається також копія свідоцтва про народження (на випадок додаткових питань, які вправі поставити працівники консульства, необхідно при собі мати і оригінал!), а у випадку подорожі дитини в супроводі тільки одного батька або третьої особи – нотаріально завірену та перекладену на французьку мову довіреність на вивезення дитини від батька (батьків).

Види віз

Тип А, В – транзитні візи, призначені для проїзду через територію Алжиру в треті країни.

Тип С – короткострокові візи (ділові, гостьові і туристичні), призначаються для короткострокових візитів з метою відпочинку, відвідування родичів або ділових партнерів.

Транзитна віза

Безвізовий транзит через територію Алжиру не дозволяється. Для отримання транзитної візи потрібні ті ж документи, що і для отримання короткострокової візи, а також оригінали квитків в країну проходження. Отримання транзитної візи в консульстві Алжиру в Києві може бути важко, навіть маючи на руках всі необхідні документи. Разом з тим, як правило, набагато простіше отримати транзитну візу в генконсульстві Алжиру в Тунісі та Марокко (в Рабаті і Уджда).

Термін дії віз

Термін дії короткострокової візи (тип С) – 30 днів з моменту видачі, термін перебування в країні від 14 до 30 днів. Термін дії транзитної візи (тип А або В) обмежений 72 годинами.

Порядок оформлення віз

Оформлення візи може зайняти від 5 до 8 робочих днів.

Правила перебування в країні

Українські громадяни, які прибули на строк більше 3 місяців, реєструються в місцевих органах поліції з отриманням картки “вид на проживання”, сплачуючи при цьому 400 динарів, ті що прибули на термін до 3 місяців – тільки реєструються.

Продовження візи

Візи можна продовжити в Алжирі (хоча процедура дуже складна і довга, а часом і дорога). Для продовження візи необхідно звернеться в поліцію, як мінімум, за тиждень до закінчення терміну її дії, надавши при цьому або броню з готелю і підтвердження оплати, або поручительство запрошуючої сторони. Також можна спробувати продовжити візу в посольствах і консульствах Алжиру, що знаходяться в сусідніх з ним державах.

Пересування по країні

У зв’язку зі складною обстановкою в Алжирі і особливим режимом проживання для іноземців, переміщення на півдні країни дозволено тільки в супроводі озброєної охорони.

Особливості

Слід звернути увагу на те, що в більшості випадків консульство відмовляє у візі особам, подорожуючим у приватному порядку і які не мають підтвердження про бронювання готелю або запрошення, а також особам, які заявили про намір відвідати пустельні райони на півдні країни.

 Митниця:

   Ввезення іноземної валюти не обмежене (декларація обов’язкова). При в’їзді здійснюється обмін конвертованої валюти, еквівалентної 1000 алжирським динар. Недотримання правил мінімального обміну призведе до відмови митної служби у виконанні митних формальностей. Порушення правил обміну карається законом, аж до кримінальної відповідальності. Дозволений вивіз іноземної валюти. При цьому необхідно пред’явити декларацію, заповнену при в’їзді в країну. Дозволено безмитне ввезення (на одну людину): цигарок – 200 шт., 100 сигарет, 50 сигар або 250 гр. тютюну однієї марки, 2 л. вина або 1 л. міцних спиртних напоїв, 50 р. духів або 250 р. туалетної води,  1 килим, особисті прикраси і вироби із золота, платини і срібла (заповнення декларації обов’язково), цінні предмети, необхідні для роботи – в межах необхідності, речей домашнього вжитку в межах особистих потреб. Заборонено ввезення: наркотиків, порнографічної літератури, зброї та боєприпасів, документальних фільмів, записаних відеоплівок та інших предметів, що суперечать місцевим звичаям і моралі, тварин і рослин, що перебувають на межі зникнення, предметів класичного мистецтва. За спеціальними дозволами відповідних органів ввозяться: фільми, фото, насіння та рослини (необхідний фітосанітарний сертифікат), художні твори, предмети археологічної цінності (обов’язкова атестація органів культури), твори мистецтва та історичні документи (потрібен дозвіл Комісії Національного народного зібрання).


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу