Віза до Аргентини

Громадянам України і СНД, які бажають відвідати Аргентину, необхідно заздалегідь оформити візу в консульському відділі посольства цієї країни.

Види віз.

Віза категорії С (короткострокова) – видається особам, метою візиту яких є туризм, відвідини друзів або родичів, що живуть в Аргентині, а також ділова поїздка (не пов’язана з отриманням прибутку на території Аргентини).

Віза категорій А, В (транзитна) – видається особам, метою візиту яких є транзит через територію Аргентини в треті країни.

Віза категорії С

Для отримання даного виду віз необхідно надати в консульський відділ посольства Аргентини наступні документи:

- Закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 6 місяців з моменту закінчення поїздки;

- Ксерокопію першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника;

анкету, заповнену англійською або іспанською мовою і особисто підписану заявником;

- 1 недавню кольорову фотографію 3 х 3 або 3 х 4 см. Фотографія повинна бути виконана на світлому (білому, ясно-блакитному або світло-сірому) тлі, без куточків і овалів, а зображення повинне займати менше 70% знімка;

ксерокопію всіх сторінок внутрішнього паспорта;

ксерокопію старого закордонного паспорта, якщо в ньому є шенгенські візи або візи США, Канади або Австралії;

- Запрошення (у разі приватного і ділового візиту) від приватної особи або організації, завірена нотаріально. У запрошенні вказуються особисті дані заявника, терміни і мета поїздки, місце проживання заявника в період перебування в Аргентині, характер відносин між запрошуючим і запрошеним. Також додається копія паспорта громадянина Аргентини або іншого документа, що підтверджує легітимність проживання запрошуючоїго в країні. У разі ділового візиту запрошення повинно бути виконано на фірмовому бланку аргентинського підприємства та завірене печаткою та підписом керівника організації;

у випадку туристичної поїздки – підтвердження броні готелю й запрошення від готелю з печаткою і підписом особи, відповідальної за реєстрацію, або запрошення від офіційно зареєстрованої в Аргентині туристичної фірми (завірене печаткою та підписом менеджера). У запрошенні або в підтвердженні бронювання готелю повинна міститися інформація про 100% оплату туру. Приймаюча сторона повинна також відправити підтвердження або запрошення в консульський відділ.

довідку з місця роботи на фірмовому бланку з зазначенням посади та окладу, непрацюючим – спонсорський лист від родича, довідку з роботи спонсора та ксерокопію першої сторінки його паспорта з особистими даними;

для пенсіонерів – копію пенсійного посвідчення, спонсорський лист від родича, довідку з роботи спонсора та ксерокопію першої сторінки його паспорта з особистими даними;

студентам і школярам – довідку з місця навчання та спонсорський лист від родича, довідку з роботи спонсора та ксерокопію першої сторінки його паспорта з особистими даними;

виписку з банківського рахунку або тревел-чеки (сума з розрахунку 50 доларів США на людину на кожен день перебування в країні);

у разі подорожі з неповнолітніми дітьми надається оригінал та копія свідоцтва про народження. Якщо дитина подорожує у супроводі одного з батьків або третіх осіб, необхідно також надати нотаріально завірене доручення на вивіз дитини від  залишаючогося  з  батьків;

оригінал і копію авіаквитків в обидва кінці (квитки з відкритою датою не приймаються).

Транзитна віза

Безвізовий транзит через територію Аргентини заборонений. Для отримання транзитної візи необхідно надати той же набір документів, що і для візи категорії С, але замість запрошення надається віза країни, що є кінцевим пунктом проходження, якщо така потрібна. Також надаються оригінали та копії квитків по всьому маршруту. Якщо планується зупинка в Аргентині більш ніж на 24 години, необхідно також надати підтвердження броні готелю на весь час перебування в країні.

Термін дії віз

Термін дії однократної візи категорії С – 30 днів, багаторазової – від 30 днів до 1 року. Термін дії транзитної візи – від 5 до 10 днів (в залежності від наданих документів і запиту).

Консульський збір

Консульський збір складає 32 долари США.

Терміни оформлення віз

Стандартний термін оформлення візи становить 3 робочих дні, проте в разі необхідності додаткової перевірки інформації, наданої заявником, строк розгляду заяви може бути збільшено до 5 днів.

Порядок оформлення віз

Документи можна подати особисто або через акредитоване в консульстві тур агентство. Також документи може подати довірена особа – в цьому випадку потрібно нотаріально завірена довіреність від власника паспорта.

Митниця:

   Заборонено ввезення не консервованих продуктів харчування. Без спеціального дозволу не можна вивозити предмети і речі, що представляють історичну, художню або археологічну цінність. Дозволено безмитне ввезення сигарет – 200 штук, спиртних напоїв – 2 л., Консервованих продуктів харчування – до 5 кг., Сувенірів і подарунків на суму не більше 300 доларів США. При вивезенні хутряних виробів потрібна наявність квитанції експортної марки. Ввезення і вивіз національної та іноземних валют не обмежений.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу