Віза до Португалії

Для всіх країн СНД, а також багатьох інших в’їзд до Португалії візовий. Португальська віза є шенгенською, тобто вона дозволяє її володареві знаходитися не тільки на території Португалії, але також в будь-який з 15 країн-членів Шенгенського простору (Австрії, Греції, Ісландії, Франції, Італії, Іспанії, Голландії, Бельгії, Люксембургу, Данії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Німеччини ), а також проїжджати деякі країни транзитом без візи (наприклад, Польщу, Словенію і т.д.).

Типи Португальських віз.

Португальські візи бувають різних типів, залежно від мети і термінів перебування аплікантів в Португалії: короткострокова віза (тип C), транзитна віза (тип A і B), національна віза (тип D)

Найбільш поширені португальські візи першого типу, а саме “короткострокова віза типу С”. Такі візи бувають туристичні, ділові і гостьові – залежно від мети поїздки апліканта до Португалії.

Португальські візи бувають як одноразові (на одну поїздку), так і багаторазові – на необмежену кількість поїздок, зрозуміло, в період дії візи.

Термін оформлення 10 днів.

Стягується консульський збір на термін до 30 днів – еквівалент 40 euro

Необхідні документи для оформлення візи в Португалію:

1. Діючий закордонний паспорт (з терміном дії не менше 3 місяців після повернення).

2. 3 (ТРИ) кольорові фотографії (3Х4 – обов’язково) – свіжі, зроблені не пізніше 6 місяців, на світлому фоні.

3. Анкетні дані

4. Для дітей – свідоцтво про народження (оригінал та копія) – завірена апостилем. Апостилізація документа потрібна для надання йому юридичної сили на території іншої держави, у тому числі – консульства. Штамп `Апостиль` ставиться на нотаріально завіреній для апостиля Копії Свідоцтва про Народження і на Згоду другого батька про вивезення дитини на простому, не гербовому папері.

5. Довідка з місця роботи на фірмовому бланку з зазначенням посади та окладу – оригінал

6. Старий закордонний паспорт (якщо зберігся)

7. Ксерокопія загальногромадянського паспорта (сторінок з відмітками і останньої сторінки, навіть якщо вона порожня)

8. При подорожі дитини з одним з батьків – нотаріально завірена довіреність від другого батька на вивезення дитини – з апостилем.

Для оформлення візи необхідно також оформити медичну страховку ($ 1 в день).

Тимчасове проживання в Португалії (для супроводжуючих власника робочої візи).

1. Підтвердження родинних зв’язків.

2. Підтвердження наявність житла в Португалії.

3. Документ про доходи родича в Португалії.

4. Оригінал та ксерокопія ЗП.

5. Оригінал та ксерокопія українського паспорта

6. Довідка про несудимість

7. Медична довідка.

8. Страховий поліс покриттям 30 000евро.

9. Бронь квитка

10. 3 фото 3 × 4

Для неповнолітніх дозвіл від батька і матері.

Возз’єднання родини – дозвіл на возз’єднання, виданий службою іноземців в Португалії (SEF)

Віза для роботи за контрактом.

1. Контракт на роботу з дозволом Генеральної інспекції з працевлаштування (IGT)

2. Підтвердження наявності житла в Португалії.

3. Підтвердження про нарахування зарплати згідно з контрактом.

4. Оригінал і копія всіх сторінок ЗП

5. Оригінал і копія всіх сторінок українського паспорта.

6. Довідка про несудимість дійсна не більше 90 днів і переведена на португальську мову, а також легалізована в Мін’юсті і МВС.

7. Довідка про стан здоров’я, а також про відсутність інфекційно-вірусних хвороб, переведена на португальську мову і завірена в Мін’юсті і МВС.

8. Страховий поліс з мінімальним покриттям 30 000евро.

9. Бронь квитка в обидві сторони.

10. 3 кольорових фото 3/4

Всі документи для цього типу візи надаються в двох примірниках або 1 оригінал та 1 ксерокопія, завірена консульським відділом посольства.

Всі документи подаються тільки особисто!

Анкета заповнюється чорною ручкою.

Візит до друзів чи родичів

1. Запрошення завірене нотаріусом

2. Нотаріально завірена копія посвідчення особи яка запрошує

3. Підтвердження про доходи того хто запрошує-нарахування зар.плата або довідка про оплату податків (завірена копія)

4. Підтвердження про наявність місця проживання в Португалії-довідка з місця проживання людини яка запрошує, контракт про купівлю / продаж будинку.

5. Підтвердження родинних зв’язків в разі візиту до родичів (св.про шлюб чи про народження перекладене на португальську мову)

6. Підтвердження про зайнятість заявника – довідка з місця роботи або навчання із зазначенням посади та розміром окладу (з перекладом на португальську мову)

7. Загальні фотографії.

8. Страховий поліс

9. Бронь квитка на літак із зазначенням дати повернення.

10. Оригінал і копія всіх сторінок внутрішнього паспорта.

11. Оригінал і копія всіх сторінок закордонного паспорта.

12. 2 фото 3 × 4

Якщо дитина вписана у паспорт батьків і подорожує з ними. потрібно вписати його ім’я в анкету.

Для неповнолітніх нотаріально завірений та переведений на португальську мову дозвіл батьків для виїзду дитини до Португалії.

Заповнення АНКЕТИ чорною ручкою на португальській АБО АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ!

Примітки для отримання візи в Португалію

Дитячі проїзні документи не приймаються

 ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ в Португалії

   Необхідні документи: закордонний паспорт, дійсний не менше 4-х місяців після закінчення поїздки; 2 фото розміром 3 × 4 (фотографії повинні бути зроблені не більше ніж півроку тому. Це є обов’язковою вимогою посольства); 2 заповнені друкованими літерами на португальській мові і підписані анкети (обов’язково вказати номери домашнього та робочого телефонів, в графі 8.С. вписати імена батьків (навіть померлих); ваучер готелю з підтвердженням оплати; страховий поліс, дійсний у всіх країнах Шенгенської угоди. Для дітей до 18 років або внесення його у візу до одного з батьків необхідні копія його свідоцтва про народження і нотаріально завірений дозвіл на виїзд від не їдучих з ним батьків. У разі, якщо один з батьків помер, позбавлений батьківських прав, пропав без вісті і т.д., потрібні відповідні документи. (Причому, якщо, наприклад, батько полягає в розлученні з матір’ю дитини, але батьківських прав не позбавлений і від дитини не відмовився, дозвіл від нього потрібно). Для отримання візи дитиною матері-одиначки надається відповідна книжка. За оформлення візи дітям, вписаних в паспорт батьків, консульський збір не стягується. За оформлення візи дітям, які мають свій паспорт, стягується консульський збір в повному розмірі. Ділова віза: закордонний паспорт, дійсний не менше 4-х місяців після закінчення поїздки; 2 фото розміром 3 × 4 (фотографії повинні бути зроблені не більше ніж півроку тому); 2 заповнені друкованими літерами на португальській мові і підписані анкети (обов’язково вказати номери домашнього та робочого телефонів, в графі 8.С. вписати імена батьків (навіть померлих); запрошення в оригіналі із зазначенням точної мети візиту і описом виду діяльності, у запрошенні також повинно бути вказано, хто бере на себе всі витрати по поїздці; у разі, якщо запрошуюча сторона не бере на себе витрати по проживанню, необхідно надати ваучер готелю з підтвердженням оплати; довідка з роботи (оригінал); копії всіх сторінок внутрішнього паспорту, засвідчені печаткою за місцем роботи; страховий поліс, дійсний у всіх країнах Шенгенської угоди; бронь квитків в обидва кінці. Віза ЕТ (тимчасового проживання): закордонний паспорт, 2 фото (не більше ніж піврічної давності); запрошення від родича на португальській мові; декларація від роботодавця (що запрошений в даний момент працює у нього і має умови для проживання); ксерокопія паспорта запрошуючого (перший розворот і сторінка з візою); свідоцтво про шлюб чи про народження, перекладене на португальську мову; довідка про несудимість з міліції (для недосягших 16-річного віку); медична довідка про здоров’я, перекладена на португальську мову. Термін оформлення: 14 днів. Хоча, як правило, візи оформляються швидше. Вартість близько 50 євро.

Митниця:

Ввезення іноземної і національної валюти не обмежене, суму більше 500 євро необхідно декларувати. Дозволений вивіз ввезеної іноземної валюти, але більше 2500 євро можна вивезти лише в тому випадку, якщо будуть представлені докази ввезення цієї суми. Немає ніяких обмежень у пересуванні кредитних карток або туристичних чеків, випущених поза Португалією. Заборонено ввезення наркотиків, зброї, вибухових речовин, а також коштовностей на суму понад 150 євро. Безмитно ввозяться до 200 шт. сигарет, 1 л. міцних спиртних напоїв і 2 л. вина.


Не знаєте де знайти найкраще житло за доступну ціну під час подорожі?

Для пошуку найкращих варіантів житла використовуйте сервіс hotelscombined.com, що порівнює ціни на готелі у десятках систем бронювання, таких як booking.com, або знайдіть житло у приватному секторі через сервіс AirBNB, отримавши додатково знижку.



Написати коментар

Ви повинні зареєструватись, щоб отримати право залишити коментар.

x
Ми порівняли ціни на бронювання житла і знайшли для Вас найвигіднішу